NY MUSIK: Malte X – Alla hjärtans dag

NY MUSIK: Malte X – Alla hjärtans dag

Det garagepunkiga bandet Malte X har nyligen släppt en ny singel som heter Alla hjärtans dag. Låtens raka enkla melodi, attityd och text tar dig tillbaka till punkens glada dagar i slutet av 70-talet, tänk dig nu att du adderar nedstämda gitarrer som med fetare sound, då har du fått en bra helhets-bild av bandets och låtens stil. En bra punk-rock-dänga helt enkelt!!

Läser man om bandet på olika bloggar på nätet råder det delade meningar om vad man tycker. Jag tycker på nåt sätt att deras låtar med dess attityd talar sitt eget klarspråk. Oavsett om vissa inte gillar sådana enkla saker som bandets namn, eller att man inte gillar deras stil, så har bandet hållit ihop under alla dessa år. Nu är det dags att Malte X visar världen vart skåpet ska stå.

BAND: Malte X
LÅT: Alla hjärtans dag
Betyg: 7/10

Skribent: Jonas Lööw
Bildkälla: Malte X

 

Info om Malte X

Malte X bildades 1999 av Malte och Martin som tidigare spelat tillsammans i punkbandet Akut Slut.

-2001 Släpptes ”Ge Mig Allt” singeln på Sony Music Sweden, och bandet åkte som förband till Backyard Babies på deras Skandinavien turné. Kontraktet sades upp efter idel omständigheter.

Skivbolaget VME visade sig intresserade och  signade bandet för en fullängdare. Och på Hösten 2002 släpptes ”Jag mins inte, men det va säkert jag..”.

Singeln ”Varning” från albumet banade väg för medverkande på Soundtracken till Getaway in Stockholm 3.

Pga ekonomiska problem och kalla fötter så gick VME och Malte x skilda vägar…..  Malte x va åter igen utan kontrakt.
 
Producenten Sten Hårdbåge snappade upp detta och signade bandet, och skrivandet samt inspelningen av nästkommande Fullängdare börjades. Av diverse anledningar så kom denna process att ta mycket längre tid än väntat, och skivan (Med den passande titeln) ”Försent”  släpptes sommaren 2007.

Samarbetet med Sten Hårdbåge tog slut i samband med skivsläppet, och Malte x har sedan dess valt att vara helt oberoende.

Under de kommande åren görs en uppsjö spelningar på diverse festivaler och klubbar, och bandet släpper de egen producerade singlarna  ”Kamikaze volontär”(2009) samt ”Dom säljer dig ändå”(2010) som spelas frekvent på SR P3 samt diverse mindre radio stationer.

Bandet består sedan 2002 av Malte af Silverfisk – Sång, Martin Hellstén – Gitarr, Jimmy Stridh – Bas, Johan Eriksson – Trummor.


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar