NY MUSIK / RECENSION – Cervello

Cervello, Stockholmsbandet som bildades i slutet av 2007 av bröderna Michel & Antonio. Och som förstärktes inom kort med Martin på gitarr, och nu på senare tid med basisten William. Men allt det står det mera om i intervjun med Cervello.
Genom deras singel "Stay and bleed", vann bandet Bandit Unsigned 2008 som snabbt blev en hit, och spelades flitigt på radiostationer runt om.

Bandet har sen dess stått många timmar inne i replokalen och däremellan legat ute på vägarna för diverse spelningar, men det kanske viktigaste i sammanhanget är att bandet varit inne i studion för att färdigställa sin fullängdare till debutplatta. Det uppnådde bandet genom att signa sig till Supernova Records.

Plattan då, det är en klassisk modern Hårdrocksplatta med alla ingridienser en sådan ska ha, starka melodier, tunga gitarrer, tydliga trumslag i direkt samverkan med basen. Musiken som erbjuds, radiohits och blivande klassiker genom "Carry me home", "C1" och "REM". Eller "Inside out", klassiskt Nickelback sound, fast betydligt mycket tyngre (min åsikt), och delar av det jag saknar hos Nickelback (personlig åsikt nr 2). Och allt det här inbakat i en lite lagom sammetslen och whiskyodlar sång.

First time och Cause I am har förövrigt skrivits av John 5 respektive Max Martin.

Jag gillar blandningen som Cervello ger genom plattan, det finns ingen låt som är den andra exakt lik. Utan varje spår har sin skönhet, en platta som kommer hålla länge. Det märks tydligt att Cervello fått utrymme att lämna sina spår av sitt sound, samtidigt som det är
grymt professionelt utfört från band såväl som produceringen.

Jag har en klar känsla av att hela plattan kommer få ett varmt välkomnande av både Radio och fans runt om i världen. Då den är tidlös och variationsrik. Den biter sig fast i sinnet.

Betyg: 8/10

Bästa låt: Inside Out
Band: Cervello
Skiva: Cervello
Bolag: Supernova Records
Producent: Henrik Edenhed

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar