Egress från Released deltävling 3 i Göteborg

 

EGRESS – Released – Live and Unsigned @ Sticky Fingers GBG

Mingel - 01 Fotograf: Micke Andersson Rockbladet.se

Delfinal 3 i Göteborg på Sticky Fingers avgjordes fredagen den 25:e November 2011.Och med den, så skulle 3:e finalbandet koras, samt ett par dagar senare Juryns "Wild Card" till 4:e och sista finalplatsen.

rlu-mingel-sticky

Succen med VIP mingel innan tävlingen återupptogs på Sticky Fingers, där det bjöds på mat/tilltugg och dryck.Vilket mycket uppskattades av alla lyckligt lottade VIP. Med skönt mingel i lokalerna, med tillfälle för att träffa alla medvekande banden och bara må gott i alla likasinnades sällskap.

Väl igång med tävlingen som sparkas igång med Västeråsbandet "One by One". Det fem man starka bandet + Emma på sång fyller upp scenen väl och river av sina 15 minuter i strålkastarljuset genom sitt typiska sound.

Som band nummer två, kliver sen "Saint Deamon" upp på scenen, och med sitt tajta sound får de igång publiken riktigt bra, det märks väl att de här grabbarna har spelat ihop en bra setlist, och den sitter riktigt bra rakt igenom hela spelningen.

Det tredje bandet kommer upp på scenen, vilka är bandet "KI" från Nässjö, vilka egentligen har en bra Setlist, men känns inte helt tajta. Och det saknas tyvärr en del från scenshowen, kan ha att göra med att bandet är relativt ungt, startade 2010. Det finns potential i KI, men det är en bit kvar dock.

"Reenact", det fjärde bandet, kommer upp och formligen tar över hela scenen och tillställningen här på Sticky Fingers. Det är kanske inte riktigt samma musikaliska kvalité som Saint Deamon, men grymt bra drag på grabbarna. Och självklart får de en hel del hjälp av hemmapubliken för kvällen. Men Reenact har absolut jobbat hårt med sin setlist, och har något lite extra för kvällen.

Att det än en gång har varit en relativt jämn omgång med starka kvalitéer mellan banden, har återigen garanterat gett Juryn en hel del att fundera på och diskutera i sin överlägning efter framförandet av banden.

seventribe

Under tiden som Juryn har sin överlägning kommer 2010-års vinnare av RLU upp på scenen, vilka är inga mindre än Seventribe! Har du aldrig sett Seventribe på scen, eller lyssnat på dom för den delen. Så har du verkligen något extravagant att se fram emot. Ett organiserat totalkaos är bara beskrivningen på uppstarten av deras show. Med sina "Barbados" inspirerade kläder, i rosa skjortor och vita barbadosshorts, så syns och hörs Seventribe. Innan du vet ordet av det, har du "Handsome" dansandes med dig framför scenen med sin gitarr i vassa riff, du har Mike JR hoppandes uppe på sina percusiontrummor, du har Johnny Vitale sjungandes bakom din rygg. Att se Seventribe liveshow, är inte bara att uppleva deras show, det är bildligt och bokstavligt att delta i deras show.


Tredje delfinalens vinnare blir Reenact, vilket vi redan skrivit om här på Rockbladet.se , och en kort vinnarintervju kommer givetvis komma upp. Men det som slår en är att bandet verkligen ödmjukt inte alls trodde att dom skulle vinna, utan det enda som dom hade i sina egna tankar var att gå upp på scenen och bara ha jävligt kul. Det verkar vara ett bra koncept, eftersom det har varit en ganska genomgående slogan från de vinnande banden. Så klart att alla banden har repat in sina shower, men det handlar ju i slutändan om att ha sjukt kul och delge all den här glädjen till publiken och juryn. Det är och ska vara kul att leva och andas Rock'N'Roll!

reenact-screem-4

 

Återigen, så har arrangören Jägermeister gjort ett lysande jobb med att få en grym tillställning och kväll på plats. Och återigen så måste jag verkligen ställa Marie Revedal i centrum, som jobbat otroligt hårt med att få till alla arrangemang. Att hon sen på plats i Göteborg får flera planeringar omkullkastade och snabbt ser till att komma fram till lösningar visar vilket otroligt bra projektsinne hon har. Sen vet jag självklart att CrankIT Up, har gjort ett grymt stort arbete även dom, bl.a. med scenarbete m.m.

marie-4

Well done! till alla som varit inblandade, och nu ser vi verkligen fram emot finalen den 17/12-2011, som kommer hållas på Göta Källare i Stockholm / Södermalm. Där förutom finalbanden kommer gästas av Seventribe och Raised Fist (ser vi redan nu en extra tävling mellan dessa två band byggas upp 😉 ), sen kommer även Dregen från "Backyard Babies" agera DJ under hela kvällen. Samt ytterligare ett band som kommer framföra Akustisk spelning under VIP/Förminglet innan eventet öppnar dörrarna till allmänheten!

Vi ses på Göta Källare på lördag den 17:e december!
Och glöm inte bort vår tävling om VIP biljetter till Finalen!

Fler bilder från Released – LIve and Unsigned @ Sticky Fingers hittar du här


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Latest posts by Micke Andersson (see all)

Relaterade artiklar