SUMMONED TIDE DAGBOK (STUDIO): Del2 – Dags för strängbyte

DAG2

Rickard vaknar klockan 5.30 på morgonen, tar en vanlijmunk och sätter sig och kontrollerar alla texter. Går in till grabarna 7.30, Mikael Thelin och Jimi Toivanen, för att väcka dem i tid innan avgång till Umeå kl 9 så vi kommer fram 10. Morgonstön och nyvakna ansikten vrider sig bort från morgonljuset och tackar för väckningen halventusiastiskt. Rickard går ner och brygger en kanna brunt för att de skall vakna. 8.45 får jag upp dem ur sängen, the Daily life of Awesomehouse.


Vem är grymmast?

Framme i studion kl 10.11, först för ovanligheten. En kanna brunt är på brygg och Nicklas Åström skall snart återuppta sessionen efter sin uppvärmning. Härnäst på schemat: Strängbyte i studion. Ett instrument med 3 år gamla strängar, bas, och två gitarrer för intonering samt strängbyte. Inga hemligeter, Jennifer Sikström byter strängar själv för andra gången i sitt liv för bästa ljud. Vi var helt säkra på att dem växt fast i basen efter tiden som kännts som en epok sedan sisst, kofot löste problemet. Fan vad jag ljuger! Strängarna lossnade bara fint, lagom inoljade av allt kroppsfett. Rickard infliterar mixerbordet lite för att skapa en musikdialog med Nicklas genom att grymta den folkkära melodin från Alexey Pajitnov's klassiker Tetris i muppetshow stil, episkt. 

Magin inträffar vid 110 bpm.


När jag Jennifer få spela?

Dagens citat:
Squirta' det, eller knastra' det? 
– Rickard Thelin vid Dagens Lunch.
 


Ingen hejd på galenskaperna!

DAG3

Idag behövs vi inte i studion, det är mixningen av trummor före vi lägger på resten. Imorgon är det
fullt ös med gitarr och lite extra tid att slipa på färdigheterna innan det gäller är helt ok.


Rickard övar på riffs och solos!! Låter grymt bra!

 

BANDFAKTA:
Rickard Thelin – Gitarr / Sång
Jennifer Sikström – Bas / Sång
Nicklas Åström – Trummor
Mikael Thelin – Gitarr
Jimi Toivanen – Synt

HEMSIDA
FACEBOOK


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar