SUMMONED TIDE DAGBOK (STUDIO): Del4 – Sist men inte minst

DAG6 – Sista dagen

Vi sitter i studion och värmer upp efter en kall billfärd till Umeå, lagom perfekt då det är gitarrsolo och sång som ska läggas på plattan alltså bara Rickard's arbete kvar. De andra nöjda barnen kånkar in lördagspåsarna från systemet och knäpper varsin öl för relax i studion. Rickard går in på den lagomt skitiga toaletten och fyller en kanna vatten för att brygga en häxbrygd för att värma upp rösten.


Dags för RIckard är stämma upp till sång!

Rickard's recept på häxbrygd

1liter hett vatten
1 stor matsket honung, smörjer in stämmbanden.
3 saltkorn havssalt, låter kroppen ta upp vätskan lättare.
25 mg Zink för att skydda och reparera stämmbanden.
4 droppar citronsaft, en sån här gul sak fungerar perfekt. Hjälper salivutsöndringen.
En dash cayennpeppar för att blodet ska cirkulera där vi vill.

Dags att sola. Rickard får en utskriven klisterlapp som fästs på gitarrens huvud för att höja prestationen där det står "Rille Slayer". Fingrarna knakar till och förvandlas till riktiga köttyxor som hackar sig igenom alla solon lika enkelt som en påse morötter. Nu är det sång! In i sångbåset och värm upp först, mycket viktigt! Prövar tre olika mikrofoner för att se vilken som passar Rickard's röst bäst, han har tydligen en elak frekvens på rösten vid 606 Hz. Fattar inte så mycket av det själva men någon därute anser säkert den här typen av information extra intressant.

Frammåt kvällen vid 21.00 ungefär sjöng Rickard sin sista refräng och sången blev färdiglagd! Partyt i studion hade redan börjat sedan 12.00 på dagen men det stoppar oss inte från att njuta resten av kvällen med mera bärs och grym musik! Intensiv dag igen i studion med goda resultat! Hjärtat bultar, berusad av sin glöd när det nya materialet spelas i högtalarna. Nu är det inte långt kvar till den färdiga produkten!

Dagens citat:
"Jorå så att eeh vad hettere nu…"
Den konstanta frasen som drogs var 5:e sekund i studion efter lagom många bärs.

 


Coola metalmusiker, eller en försenad julgris, hmmm?

 

BANDFAKTA:
Rickard Thelin – Gitarr / Sång
Jennifer Sikström – Bas / Sång
Nicklas Åström – Trummor
Mikael Thelin – Gitarr
Jimi Toivanen – Synt

HEMSIDA
FACEBOOK


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar