RECENSION: I Used To Be A Sparrow – Luke

I Used To Be A Sparrow beskriver sig själva som en långt bortglömmen vår som förföljer en vart man än går.

Första låten Cambodia är en svävande, atmosfärisk och vacker melodi som för mina tankar till Coldplay och liknande artister. Andra låten Life is good fortsätter där Cambodia slutar, de låter som ett par tvillinglåtar som satts dit av anledningen att knyta ihop påsen från början, genomtänkt då du bygger upp förväntningarna hos lyssnaren.

Plattan ökar i tempo och intsensitet i ytterligare fyra låtar då sedan tar de ner det hela med den, till en början, vackra balladen lovers on the moon vilken sedan kommer igång och faller in i samma typ som de tidigare låtarna. I titellåten Luke sticker de ut och med ett intro på strax över en minut bestående av digitalt missljud som sedan övergår i ett rythmiskt väckarklockstickande och en monoton sångslinga, efter låtens 2:24 är jag tacksam att den är slut, plattans i särklass svagaste låt. Räddningen blir nästkommande spår, Give it Up, som börjar med ett snyggt gitarrspel som fyller mig med den vår som de beskriver är långt bortglömmen.

I Used To Be A Sparrow består av Dick och Andrea som under sommaren 2011 träffades i Västerås under en spelning och insåg då att de hade samma referenser till musik som de skapade. Det de har skapat är stämningsfullt och snyggt dock aningen enformigt och, i mina öron, tråkigt. Musiken kan, som jag nämnde tidigare, närmast liknas vid soft arena pop men jag saknar den bra produktion som denna typ av musik är uppbyggd på, beroende av samt behöver för att då lyfta och sticka ut.

Band: I Used To Be A Sparrow
Album: Luke
Betyg: 6/10
Skivbolag: Discouraged Records
Release datum: 15 mars 2012
Bästa låt: Give it up

Skribent: Carl Berglundcb@rockbladet.se
Foto: I Used To Be A Sparrow

LÅTLISTA
1. Cambodia 2:05
2. Life is good 3:38
3. Smoke 2:57
4. Let go 3:58
5. Hawaii 2:04
6. Lover son the moon 3:10
7. Moby Dick 3:46
8. Luke 2:24
9. Give it up 3:09
10. Copenhagen 3:43
11. Alaska 2:29

MEDLEMMAR
Dick Pettersson
Andrea Caccese

MER INFO
Bandcamp
Facebook

 

Bandet har spelat in en video till singeln Life is so good, se den nedan, vad tycker du om den?


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar