RECENSION: Johnny Electric – Communication Radio Highway

Ett par smattrande congas fyller mina öron för att sedan explodera ut i ett skramligt garangerock groove, klockrent känner jag direkt. Moonlight är ett självklart val av öppningslåt, den får en att vilja dansa, gå på festival och vilja höra med av Umeåbandet Johnny Electric.

Mitt första intryck , efter de första två låtarna, är att Johnny Electric låter som en hormonstinn Chuck Berry på speed som fått fria tyglar i en för honom vansinnigt modern studio. Det är energi, energi och åter energi. Att sedan Johnny Electric har ett unikt sound då de inte har någon bassist utan består endast av två gitarrister och en trummis varav den ena gitarristen spelar genom en parallellkopplad basförstärkare vilket ger dem deras helt egna sound. De säger själva att de är "…an uppercut of love to everyone who likes rock and blues" och jag kan inte annat än hålla med. Sången påminner på sina ställen om Jimi Hendrix i fraseringar och framförande vilket ger låtarna lite extra krydda då de flesta andra garagerockband låter väldigt lika på den fronten. Plattans minus är att den saknar fler höjdare som Moonlight och Disco utan blir istället, ju närmare slutet man kommer, mer och mer enehanda och mest skränig i mina öron. Jag är tror dock att Johnny Electric kommer att vinna många hjärtan med sin Communication Radio Higway och med ett mer varierande låtval på nästa platta är jag övertygad om att vi kommer att få se dem på en massa festivaler.

Band: Johnny Electric
Album: Communication Radio Highway
Betyg: 6/10
Skivbolag: Discouraged Records
Release datum: 15 mars 2012
Bästa låt: Moonlight Lady

Skribent: Carl Berglundcb@rockbladet.se
Foto: Johnny Electric

LÅTLISTA
1. Moonlight Lady 1:46
2. Disco 2:57
3. Don't let the water bring you down 2:42
4. Yes I got shiny shoes 2:33
5. Donkey king 2:04
6. Must've been born to please you 2:36
7. Motivation 2:24
8. New York skyline 2:42
9. Sun 2:01

MEDLEMMAR
Niklas RG Gustafsson – Trummor, sång
Erik Risberg – Gitarr, körsång
Mats Johan Ericson – Sologitarr, sång, orgel och harmonika

 

MER INFO
Hemsida
Facebook

Läs mer om bandet i här på Rockbladet.


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar