Semifinalvecka på Emergenza Festival i både Malmö och Stockholm – nu koras de första finalisterna!

Emergenza Festival har plats till ca 160 deltagande svenska band 2012. Dessa band spelar alla på de inledande rundorna och ca hälften går vidare till semifinal genom publikröstning, alla i publiken får en röstsedel och måste rösta på minst två band (de flesta röstar på 3) för att undvika ”kompis” röstning. Publiken röstar, på samma sätt, även vidare band från semifinalerna som hålls på Sticky Fingers i Göteborg, Debaser Slussen & på Klubben (Fryshuset) i Stockholm och Debaser i Malmö. På de regionala finalerna väljer en jury bestående av branschfolk ut en vinnare per stad som möts i riksfinalen. Finalerna hålls på Sticky Fingers i Göteborg, KB i Malmö och Debaser Medis i Stockholm där även Sverige och Nordenfinalen hålls.

 

Nu när alla Emergenzas inledande rundor i både Stockholm, Malmö och Göteborg är avslutade är det dags för semifinaler. Vi börjar i Malmö redan nu på onsdag och torsdag 21-22 mars på Debaser Malmö, sedan är det Stockholms första semifinaler 23-24 mars på Klubben/Fryshuset. Söndag 25 mars är det spelning dubbelt upp – både på Klubben i Stockholm och Debaser Malmö. Missa inte dessa sex festivalkvällar där Emergenza Festivals första regionala finalister koras!

 

– Det är nu det är dags för alla semifinalistband att vrida upp volymen, energin och finslipa sina scenshower. De har redan visat oss en gång vad de går för och nu är det dags att imponera ytterligare för att vinna publikens uppmärksamhet och ta sig hela vägen till final. Många riktigt bra band kommer att spela den här veckan i både Malmö och Stockholm och konkurrensen är hård. Men trots tävlingmomentet står en sak klar – samtliga band kommer att få leverera sin musik på några av Sveriges bästa livescener. De kommer att möta ny publik, nätverka med ännu fler band och få ännu mer erfarenhet av att stå på en större scen med riktigt bra teknik. Jag ser fram emot att bli överraskad och imponerad, säger Martin Jensen, ansvarig för Emergenza Festival i Skandinavien.

Mer information om datum och band: www.emergenza.se


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar