The story of Seventribe ‘one year after winning “Released – Live and Unsigned”‘

Seventribe, ett åttamanna starkt band (orkester) från Västerås. Ett band som kämpat under väldigt många år på den Svenska Metalscenen. För drygt ett år sedan var dom med i tävlingen "Released – Live and Usigned", vilket skulle förändra flera saker för herrarna i bandet!

 

 

Året var 2010, Seventribe anmälde sig till tävlingen "Released – Live and Unsigned", tävlingen för Metalband i Sverige som ännu inte blivit kontrakterade av något skivbolag eller liknande. Väl inlämnad anmälan, så skulle Seventribe ta Juryn och publiken på Harry B James med storm. Deras show, och musikgenre var något utöver det vanliga.

Deltävlingen på Harry B James vann bandet storstilat, och var direktkvalificerade till finalen som skulle hållar på Göta Källare senare samma år.

Ett fullsatt Göta Källare med folk som verkligen älskar Metal, röj, party och fest var på plats för att vara med på finalen av tävlingen. En stor scen, en galen publik, det är som att kasta bensin på brinnande eld vad Seventribe triggar igång på. En total urladdning gav Seventribe senare vinsten i tävlingen.

Vinsten i tävlingen innbar att bandet skulle få ge ut en singel, med garanterad distribution på 17000 exemplar via "Sweden Rock Magazine", livespelning på "Sweden Rock",  "Getaway" samt på "Sonisphere"

Efter ett år sen vinsten av Released – Live and Unsigned, har det lossnat en del för bandet, nu som senast har bandet bokats redan till Metallsvenskan, ifall du missat den nyheten skrev vi tidigare om den saken. Fler spännande bokningar kommer senare.

Förutom den starka musiken och sången, så har bandet en otroligt stark scenshow att delge sin publik, att de dessutom kan få publiken till att leva ut i deras energi visade sig om inte annat på Sonisphere, när dom får flera hundra deltagare i en "Wall of Death", en mycket mäktig scen att se. (Finns med ett avsnitt i videon ovan). Att det sen är ett gäng grabbar som är otroligt ödmjuka, partyglada och helt sjukt sköna grabbar, gör ju inte saken sämre när man väl träffar dem på diverse tillställningar. 

Seventribe har jobbat hårt i många år med att få chansen på Metalscenen, närmare bestämt kring 11-12 år, dock är det nu efter Released – Live and Unsigned som det tagit en del fart för dom.

Bandet ligger absolut inte på latsidan, då de håller som bäst på att putsa på en ny platta. Hur långt det är kvar innan en tänkt release vet vi på Rockbladet.se just nu, utan det kommer vi med all säkerhet återkomma om.

Vi på Rockbladet.se fick tillfälle att träffa bandet, och passade givetvis på att ställa några frågor till alla i bandet. Vi kommer publicera här en serie på alla svaren, så att du ska få känna personerna lite mer in på skinnet.

Seventribe

  • Johnny Vtale – Screamer
  • Kid Bondage – Guitar
  • Mike Thaison – Percussion/Monkey
  • Juan Fatale – Screamer
  • Lil’ Mike – Drums
  • Red Card X – Bass
  • Handsome – Guitar
  • Man-Man – Guitar/Vocals

Seventribe Hemsida

Seventribe @ Facebook

Seventribe @ MySpace

Seventribe @ Spotify

Seventribe @ Youtube


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar