KRÖNIKA: Sommarfestivaler 2012 ur sökarens perspektiv

2012 års sommarfestivaler har startat upp med dunder och brak redan, och än mer kommer att komma. Jag ska här genom ett antal bilder och med lite text ge min bild på Metal-Festivalåret 2012!

Sommaren rivstartade med en resa ner till gränslandet till Västervik, där jag följde med bandet Junkstars, för att medverka på deras spelning vid Westbay Heaven and Hell "Kick-Off" .

När vi väl kom fram till festivalområdet, var vädret strålande och vi hade en hel del tid över, så grabbarna plockade genast fram fotbollen och visade sina färdigheter i den klassiska sporten.

Att de alla fyra innehar 4 helt vitt skilda stilar när det gäller vare sig att vakta buren eller göra sitt bästa för att få känna på känslan av att sätta lädret med ett *smack* i nätet bakom den som för stunden vaktar buren. Men visst har de alla en skön Rock'n'Roll-stil, helt i stil med namnet JUNKSTARS

Förutom att spela fotboll, så var det självklart en del band, inklussive JUNKSTARS, som framförde sina alster på platsen dagen till ära.

När det kom till JUNKSTARS, så var jag med grabbarna uppe på scenen, där jag riggade ena kameran med Fish-Eye objektiv, och automatiskt skjutande varannan halvminut. Samtidigt som jag sprang runt på scenen med min andra och sköt manuella bilder. Hela helgen var en otroligt rolig och lyckad helg tillsammans med bandet. Tack än en gång för den sjuka och galna resan. We will do it again!

Med Westbay Heaven and Hell i ryggen, och uppvilad någon dag, var det dax att bege sig till Örebro och Metallsvenskan, för att se alla "Rockstars" lira fotboll, och sen avnjuta diverse band som kör sina race på scenerna som är uppställda på platsen. Omedelbart på plats var det bara till att ladda upp med kameran i högsta hugg och försöka hänga med så gott det gick i fotbollen. 

Mittenbilden kräver sin förklaring, och det var i mellanspelet, så hoppade en snubbe ut på plan och körde en helt "egen" modell på dans till Judas Priest (om jag inte kommer ihåg fel nu, kan ha vart Saxon också), helt galet, han öppnade i ett grymt tempo, och ju längre låten passerade blev hans tempo mer och mer likt ett Zombiewalk. Underbart! 

Fotbollen i sig var intensiv och hård, precis som vilken fotbollsmatch som helst ska vara. En grymt bra start på en grym och solig festivaldag.

Efter fotbollen var det definitivt dax för lite stärkande mat, och på vägen till den inspanade maten för dagen stötte vi på vännerna i Seventribe, som gjorde en storartad spelning kvällen innan. (Tyvärr missade vi Seventribes spelning, men det tar vi igen senare på Metaltown)

Spelningarna som bjöds på under lördagen höll hög kvalité och det kunde man även se på alla som var på plats för att ha kul och lyssna på grym musik.

Amaranthe & Raised Fist, gav var för sig en exploderande och toppshow. Skitarg drog otroligt mycket publik, och jag misstänker att publiken hade minst lika skoj som herrarna på scen hade. Scandinavian Hateland, gjorde en underbart "aggresiv" show, tyvärr för deras del, så var det många som valde att släcka törsten eftersom det var direkt efter att fotbollen var klar som de startade upp sin spelning. Men röja kunde de göra på scen, och fick igång alla som stod framför scenen bra med. Nu har jag nämnt några av banden som spelade på lördagen, de jag missat, beror helt enkelt på att min hjärna mer eller mindre kokade efter en dag mitt i solen, då jag dessutom "glömde" min keps hemma, och ni som känner mig, vet att jag har inte så mycket skydd på skallen utan keps. 😉

Metallsvenskan gav verkligen mersmak, genom sitt otroligt bra arrangemang med alla banden som spelade, samt fotbollen som grädde på moset. Helt klart en festival vi på Rockbladet kan rekommendera och kommer helt garanterat göra återbesök under 2013 när det väl beger sig.

Sommaren 2012 och dess festivalår har rivstartat, och det kommer än mer bra festivaler som ska bevakas, här närmast är det Sweden Rock 2012 och Metaltown som ligger i planerna för oss på Rockbladet.

Jag är helt beredd på den här sommaren, då jag har uppgraderat min utrustning en aning, jag har laddat min fotoväska med regnkläder till kamerahusen, införskaffat nytt regnställ till mig själv, köpt nya grymma shorts, kort och gott, jag är helt klart laddad för ett grymt fotofestivalår, och kommer njuta av varenda stund efteråt då jag får återigen påminnas om varje stund av respektive festival.

Den här sommaren, kommer vi även samarbeta en del med Jägermeister och Released – Live and Unsigned, vilka vi kommer följa till Sweden Rock & Metaltown, samt självklart kommer vi ha våran extra bevakning av tävlingen Released – Live and Unsigned. (Är ni ett band som inte är signade av något skivbolag eller liknande, kika in på länken och anmäl er, ett litet tips på vägen)

Det blev en del bilder, och lite text även i den här krönikan, det kommer mer av den varan senare.

Vi ses där ute på någon av dessa festivaler.

Micke @ Rockbladet.se

(Alla bilder och rättigheter , (c) Rockbladet.se)


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar