FESTIVAL: Sollentuna Rock & Blues Festival 2012

Sollentuna Rock & Blues Festival är en musikfestival som arrangeras varje år i slutet på Augusti. Festivalen brukar ibland kallas för ”sommarens sista festival”. Med musiken i fokus bjuder vi upp till en helg med livemusik på högsta nivå.

HISTORIA
Sollentuna har en lång tradition av artister och band som uppträder i parkområdet runt vackra Edsbergs slott.

Under 70-80 talet arrangerades musikfester i parken som drog mycket folk. Och under 90-00 talet hade man ”Spelman i storstad” som fyllde parken till bredden.

Sollentuna Rock & Blues har arrangerats i Sollentuna sen 2007. Festivalområdet har varierat något men vi har nu hittat vår plats precis nedan för Edsviks Konsthall i Edsbergsparken. Festivalen har under åren dragit tusentals besökare och är alltid ett uppskattat musikevenemang både för Sollentunabor och för besökare utifrån.

Med stöd av lokala företag som går in och sponsrar festivalen och en handfull eldsjälar erbjuder vi kanske en av sveriges minsta festival men lika proffsig som dom stora. Om festival blir större finns kapaciteten att ta emot över 15.000 personer i parkområdet.

Under åren som varit har vi haft artister som Clawfinger, Rongedal, Sator, Magnum Bonum, Glorious Bankrobbers, Itchy Daze, Idol-Robin Ericsson & Degreed, P-Floyd, Pumpbolaget, Hoffman Circus, Moose Brothers,Electric Boys, Docenterna, De Södervisa, med många många fler.

ÅRETS FESTIVAL
Årets upplaga blir lite extra då festivalen för första gången arrangeras under två dagar 24-25 Augusti. Fredagen blir bluesrock och lördagen hårdrock.

I år spelar:
H.e.a.t.
Bonafide
Mats Ronander
Treadstone
Junkstars
Clas Yngström och hans Sky High
Hellinor
Annies Joplin
Perry and the travellers
Heartattack,mfl.

Festivalen kommer i år att ha två scener med livemusik, bar- och matservering.

Mer info på www.srbf.se.

Rockbladets Jonas Lööw och Micke Andersson kommer vara på plats och bevaka händelserna. Följ oss på Rockbladet.se och på Facebook.


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar