KONSERTRECENSION: SIR REG – En perfekt uppvärmning inför Thin Lizzy

SIR REG som bloggar hos oss på ”Rockbladet” fick äran att vara förband åt kanske ett av världens kanske bästa band ”Thin Lizzy” i Sala en vanlig tisdagskväll i November.


(SIR REG – Sala – 20/11-2012, Foto: Torbjörn Skogsberg)

Jag började lyssna på SIR REG förra året direkt efter att dem hade släppt sitt andra album ”A Sign Of The Time” och fastnade för deras stil. De spelar så kallad ”Celtic Punk” likt andra stora band, t.ex. ”Dropkick Murphys” och ”Flogging Molly”, men SIR REG är för mig så mycket bättre än de andra. 


(SIR REG – Karin Ullvin, Foto: Torbjörn Skogsberg)

Det var en liten och mycket torr lokal som kanske hade en kapacitet på 900 personer som SIR REG fick öppna och leverera sin musik eller om jag få uttrycka mig EN REN KÄFTSMÄLL! Energin de har på scen är idag helt fantastisk, en energi som går rakt in i hjärtat på publiken, som svarar med en glad och galen upplevelse av en ”Circle Pit” och dans. 


(SIR REG – Brenda Sheehy, Foto: Torbjörn Skogsberg)

Duktiga musiker? Ja, de vet vad de håller på med och alla kan hantera sina instrument fullt ut fast än det går i ett rasande tempo. Sångaren i bandet Brendan Sheehys sätter alla toner och på balladen ”Dublin City” sjunger han lugnt och harmoniskt tillsammans med en akustisk gitarr i handen så får man gåshud av låten och dess mening. De lite snabbare låtarna så som, ”Feck The Celtic Tiger" och "Captʼnʼs Jig" fick pulsen och värmen att stiga och skapa kaos! Det bjöds även på en ny låt Wait Till The Dead Come Alive som kommer släppas på det nästkommande albumet.

Jag tycker personligen att SIR REG är redo att stå på de stora scenerna tillsammans med banden jag redan har nämnt här i texten eftersom de är ett så fantastisk liveband på alla sätt och viss. Jag längtar till att se dem live igen och framförallt att få lyssna på det nya albumet som beräknas släppas i februari och kommer att heta ”21st Century Loser”.


(SIR REG – Chris Inoue, Foto: Torbjörn Skogsberg)

Intervju med bandet kommer att publiceras inom kort här på Rockbladet.se.

LÅTLISTA:
A Sign Of The Times
Arrive On St Patrick's Day
Capt'n's Jig
Golden Days
Coimhthioch
How The Hell Can You Sleep
Bolloxology
Living On The Moon
Dublin City
Dying To Rebel
Drink Up Ya Sinners
Wait Till The Dead Come Alive
Feck The Celtic Tiger

Skribent: Jim Bergqvist 
Foto: Torbjörn Skogsberg
Event: THIN LIZZY  (SIR REG, Asteroid)
Arena: Folkets Hus / Sala
Datum: 2012-11-20
Betyg: 10/10
Bäst: Dublin City

Bandfakta – SIR REG

MEDLEMMAR
Brendan Sheehy – vocals & guitar
Karin Ullvin – fiddle
Juba – bass
Chris Inoue – electric guitar
Mats Lindström – bouzouki
Erik Dahlqvist – drums

DISKOGRAFI
SIR REG – 2010
A Sign Of The Times – 2011
21st Century Loser – 2013

HEMSIDA | FACEBOOK | DAGBOKEN |


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar