KONSERT: IRON MAIDEN @Friends Arena 2013-07-13

Världens största rockband som var med och startade genren The New Wave Of British Heavy Metal, ska nu för första gången inta våran nya nationalarena Friends Arena.
Iron Maiden som också var det första officiella rockbandet som annonserades i nya arenan ska nu få lägga ribban på hur mycket bygget tål.

56 613 fans hade samlats för att fira att Iron Maiden äntligen var tillbaka till Sverige efter att de senast intog Ullevi 2011, även då med drygt 50 000 Maiden fans.

Att öppna med låten ”Moonchild” är ett bra val, en låt som ökar i tempo för varje sekund som går och det gör publiken lika så.

Klassiker som ”The Number Of The Beast” och ”Run To The Hills” fungerar ganska bra på en uppspelt publik även om jag kanske hade klarat mig utan de väldigt uttjatade låtarna och istället velat höra låtar som ”Infinite Dreams” och ”Rime of the Ancient Mariner”, men man kan ju inte få allt här i världen.

Sen kan man ju tillägga att ljudet i arenan kanske inte var det bästa jag har vart med om. Ibland lät det ungefär som om man satt i en plåtburk och lyssnade, mycket tråkigt och dåligt första intryck på en rockkonsert.

Iron Maiden lyckas alltid sälja slut på alla konserter, i alla arenor och i alla städer. Jag längtar tills de kommer tillbaka igen så jag kan beskåda deras show igen och då hoppas att ljudet är bättre.

Event: Iron Maiden

Arena: Maiden England, Friends Arena, Stockholm
Datum: 2013-07-13
Betyg: 9/10

Bäst: Seventh Son Of A Seventh Son
Sämst: Ljudet.

Fråga: Varför ta bort Hallowed Be Thy Name?

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)

Foto: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)

Fakta:

Medlemmar
Bruce Dickinson - sång
Dave Murray - gitarr
Adrian Smith - gitarr
Janick Gers - gitarr
Steve Harris - basgitarr
Nicko McBrain - trummor

Diskografi
1980 – Iron Maiden
1981 – Killers
1982 – The Number of the Beast
1983 – Piece of Mind
1984 – Powerslave
1986 – Somewhere in Time
1988 – Seventh Son of a Seventh Son
1990 – No Prayer for the Dying
1992 – Fear of the Dark
1995 – The X Factor
1998 – Virtual XI
2000 – Brave New World
2003 – Dance of Death
2006 – A Matter of Life and Death
2010 – The Final Frontier


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar