FESTIVAL: ROCK AM RING 2014 – Dag 2

Under Dag två av Rock am Ring så höjdes temperaturen ordentligt, både vädermässigt och artistmässigt. Inte mindre än 30 akter spelade utspritt på 3 scener och det blev tyvärr en del oundvikliga krockar.

06062014-Intervju Rival Sons Rock am Ring dag 2-1

Först ut på stora scenen var Rival Sons som fick den lite otacksamma uppgiften att spela strax efter att festivalområdet öppnat, i ett gassande solsken. Vi som var på plats fick se ett energifyllt uppträdande med exakt samma setlist som på Tele2 Arena häromveckan. Trots många låtar från nya skivan, som släpptes samma dag i Tyskland, så är den unga publiken längst fram med på noterna. En kul bonus är att vi får ha en fotograf uppe på scenen under hela spelningen. Senare på dagen fick Rockbladet en pratstund med gitarristen Scott Holiday där vi bl a snackade om Ghost och huvudtatueringar, hela intervjun kommer att publiceras senare på Rockbladet.se.

Den tryckande hettan fortsätter hela dagen och kombinationen mellan för mycket öl och för lite vatten gör att det ligger utslagna festivalbesökare lite här och där på området. Men trots den höga promillehalten är det dock lugnt och inga bråk, däremot är det ett otroligt röj framför många av de spelningar vi är på. Speciellt framför den minsta scenen där Of Mice & Men manar fram både en wall of death och circlepits. Publiken går verkligen bärsärkagång under vissa låtar och det är lätt att ryckas med i stöket även om det finns betydligt mer spännande akter än Of Mice & Men. En av dessa är Ghost som blir kvällens andra svenska bidrag efter Mando Diao. Jag har tidigare sett Ghost två gånger där båda har varit under dagsljus vilket gjort att stämningen gått förlorad lite även om det varit bra konserter. Nu fick jag äntligen se de i rätt inramning, nämligen i nattmörker som passar deras mörka mässa perfekt. Tyvärr är det relativt glest med publik eftersom spelningen krockar med Queens The Stone Age, som drar sjukt mycket folk till den näst största scenen. Där är det nästan helt omöjligt att ta sig fram, det är scenen med sämst tillgänglighet. Största scenen har skärmar uppsatta hela vägen så det spelar ingen roll om du står väldigt långt bak, du ser bra ändå. Den näst största scenen har endast skärmar vid scenen och gör att det är väldigt svårt att hänga med visuellt när det är packat med folk.

Det är packat under Mando Diaos spelning på största scenen, men killarna gör det svårt för sig och det blir bara prettotråkigt. Publiken kommer igång under några partyklassiker som Gloria men annars är det den svalaste publikresponsen vi sett hittills. Det omtalade livebandet Mando Diao såg jag varken här ikväll eller på Bråvalla Festivalen förra året, synd!

Missade tyvärr Mastodons spelning på Sthlm Fields på grund av att jag stod i en helt vansinnig matkö. Detta är aldrig några problem på Rock am Ring då både mat- och ölställen är väldimensionerade efter antalet besökare. Här har svenska festivaler mycket att lära! Ljudet på Mastodon är bäst hittills och en maffig ljudmatta av deras säregna mix av rock/metalgenres sprider sig över området. Lite väl spretigt men stundtals riktigt bra!

Klockan 01.45 påbörjar Anthrax sitt gig som också avslutar Rock am Rings andra dag, ett band som vet hur en maffig avslutning ska se ut! Bandet är ruskigt taggat och kanske det bästa framträdandet hittills. Det fullkomligt glänser om Belladonna, Ian och company vilket blir en perfekt avslutning på ett långt, varmt och intensivt dygn. 

 

SE HELA BILDSERIEN FRÅN ROCK AM RING – DAG 2

 

Event: Rock am Ring 2014
Datum: 2014-06-06

Text och fotografier:

Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar