KONSERTNYHET: Metal-giganterna Mastodon till Sverige

Tidigare i somras släppte de sitt sjätte och hittills mest hyllade album. Nu står det klart att en av planetens just nu största och viktigaste metalakter kommer till Sverige och Stockholm för en konsert på Arenan den 17 december.

Mastodon600-Press-2014

För 15 år sedan träffades de på en High on Fire-spelning på en klubb hemma i Atlanta. Brann Dailor, Bill Kelliher, Troy Sanders, Brent Hinds upptäckte att de utöver konserten i fråga också hade den goda smaken att uppskatta band som Melvins och Neurosis. Mastodon var snart ett faktum och två år senare släpptes debutalbumet "Remission".

Idag är Mastodon ett av de mest älskade och hyllade metalakterna i världen. Ett blytungt gäng som dessutom välförtjänt fått ett ruskigt bra rykte som liveband. För några månader sedan gjorde de succé på STHLM Fields på Gärdet i Stockholm, och kort därefter släpptes deras sjätte och helt fantastiska album ”Once More ’Round The Sun”.

Den samlade kritikerkåren gav albumet ett snittbetyg på 4,2/5 och beskrivs på många håll som deras bästa hittills, vilket säger en hel del.

GAFFA’s Özgur Kurtoglu ger skivan betyget 5/6 och skriver att: ”Mastodon lyckas engagera och skapa ytterligare ett verk som lika tydligt hyllar den metal och hårdrock och rock medlemmarna växt upp med som det fortsätter bygga vidare på den framgångssaga som bandet onekligen är.

Expressens Martin Carlsson ger även han albumet 4/5 och menar att ”Vägen till årets album ligger öppen för Mastodon.

Detta, tillsammans med det faktum att det är få rockband i världen som slår Mastodon på fingrarna när det gäller live-explosion, gör att vi är enormt peppade på konserten i Stockholm den 17 december.   

Biljetterna släpps torsdag den 21 augusti kl 9.00.

Datum

17.12 – Stockholm, Arenan – Fryshuset

 

Biljetter

Biljetterna kostar 370 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud, ingen försäljning via ATG-ombud.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

 

LYSSNA PÅ SPOTIFY


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar