NYHET: Turbonegro till Göteborg i höst

Turbonegro har passerat 25 år som världens främsta utövare av deathpunk. Sedan tidigare är det klart att vi får fira detta när de intar Gröna Lunds stora scen i Stockholm den 18 september, men nu kan vi också meddela att Göteborg och Pustervik får ett besök av Norges denimklädda stoltheter den 2 november. Biljetterna släpps till försäljning den 11 september klockan 9.00.

slide1

Få band från Norden har varit så inflytelserika i världen såsom Turbonegro varit. Norrmännen beskrivs ofta som världens största underjordiska band och kan stoltsera med en av punkvärldens mest dedikerade fanclub – Turbojugend – som har över 3 000 medlemmar spridda över jordklotet. Med över 1 miljon sålda skivor har allsångspunkarna från Oslo sakta men säkert jobbat till sig en legendstatus som närmar sig deras egna musikaliska förebilder i Black Flag och The Stooges. 

När Turbonegro annonserade sitt nionde album "Sexual Harassment" 2012 var det med en ny sångare och frontman. Vi fick på allvar stifta bekantskap den engelska människobjörnen Tony Sylvester a.k.a Duke Of Nothing. Hans rossliga slagsmålsröst bidrog kraftigt till att bandet lät större, mäktigare och hårigare än någonsin. Turbonegro är och förblir en angelägenhet för alla som uppskattar riktigt bra rock.

I Sverige har bandet genom åren legat på topp 3-listan med tre olika album och i hemlandet Norge har de fått ett eget frimärke. Turbonegro är en egen institution i Norden som kommer till både Stockholm och Göteborg för att bjuda på det absolut bästa från deras 25 år som aktiva. Räkna med deathpunk, rungande allsång, nävar i luften och en hel del svettfuktig denim både på och framför scenen. 

Datum

18.9 – Stockholm, Gröna Lund
2.11 – Göteborg, Pustervik


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar