SKIVRECENSION: Outtrigger – The Last Of Us

I februari slog de igenom i Melodifestivalen med tvångtröja och galler med låten Echo – nu är det dags för grabbarna i Outtrigger att släppa sitt debutalbum. En stor milstolpe i bandets karriär, den stora frågan är hur bra debuten kan vara?

outtrigger-the-last-of-us250

Att bedöma ”The Last Of Us” och andra debutplattor är antingen lätt eller svårt, eftersom albumet oftast innehåller nyinspelningar av gamla demos i en helt ny tappning. World On Fire som finns med på "Untestified Revolution” som släpptes i början av 2011, låten är nu omgjord på många sätt som gjort den hundra gånger bättre. Awaken Me är singeln som bandet släppte i början av 2013, den nya tappningen innebär en akustisk version utav föregångaren. Jag är ledsen att säga att detta, men denna version drar ner betyget på plattan i sin helhet eftersom originalet är mycket tyngre och mer melodiskt.

Låtar som ”No Excuse”, ”Blame On You” och ”One With The Pain” visar bandets tyngre sida. Svinduktiga musiker med potential till det mesta må jag säga. Frontmannen Simon visar ju också vilken stämma och vilka stilar han behärskar, skulle kunna säga med egna ord och med mitt tänk att han är en yngre version utav Björn ”Speed” Strid från Soilwork. Kunskapen att vara så snabb i att byta sångstil gör han unik.

Bandet avslutar stilartat med titelspåret som får sätta punkt för bandets debutalbum, jag skulle säga att detta är hårdrock/metal för finsmakare. Bra produktion, men alla kommer nog inte gilla detta verk på grund av just den orsaken. Jag önskar bandet all lycka till i framtiden för jag vet att de kommer resa världen över med sin musik.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
RECENSION AV: Outtrigger – The Last Of Us
SKIVBOLAG: Gain / Sony Msuic
RELEASEDATUM: 12/11
BÄSTA LÅT: No Excuse
BETYG: RB-Betyg-7_10

BANDFAKTA – Outrigger

MEDLEMMAR
John Löfgren – drums
Simon Peyron – lead vocals
Timmy Andersson – guitar
Joakim Agnemyr – bass
Adam Axelsson – guitar

DISKOGRAFI
2011 – Untestified Revolution (EP)
2014 – Echo (EP)
2014 – The Last Of Us


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar