Miasmals nya platta tuggar på som ett skenande godståg

Dödsmetall från Göteborg kommer alltid med en tung ryggsäck att bära på. Att skapa dödsmetall i staden som gav världen “The Gothenburg Sound” är inte helt lätt då man alltid kommer att jämföras med pionjärerna från sent 80-tal/tidigt 90-tal.

Miasmal startade 2007 och bjuder på rå och bra dödsmetall med bra fart i. 2008 kom första demon och debutalbumet “Miasmal” släpptes 2011. Nya plattan, “Tides of Omniscience” är bandets tredje fulllängdare. Pontus Redigs sångstil är old-school death metal-brölande. Elakt och bra. Plattan har spelats in i bandets replokal och produktionen låter trots det förvånansvärt bra. Plattan är aggressiv och tung, ofta snabb med många bra gitarrpartier som luktar ganska mycket thrash och speed metal. Kombinationen med old-schoolsång och melodiös dödsmetall med thrash metal-inslag funkar hur bra som helst.

Miasmal2

Med fötterna djupt nedstuckna i the Gothenburg Sound så låter Miasmal ändå moderna. Gammeldödsmetall blandas friskt med thrash metal-gitarrer och det bjuds på både snabba och mer långsamma, melodiösa partier.

Snabba “Dark Waters” är en av plattans starkaste låtar som tuggar på som ett godståg som håller på att spåra ur. Här får vi några grymt bra gitarrsolon som lätt skulle kunna ha kommit från Marty Friedmans tid i Megadeth. Detta death metal-band är inte rädda för att blanda in olika influenser i sin musik. “Venomous Harvest” och “Key To Eternity” är andra favoriter som är riktigt aggressiva. Smutsigt och bra.

Miasmal “Tides Of Omniscience” låtlista

1. Axiom
2. Deception
3. The Pilgrimage
4. Venomous Harvest
5. Perseverance
6. Key To Eternity
7. Earthbound
8. Dark Waters
9. Fear The New Flesh
10. The Shifting Of Stars

Skribent: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Miasmal
Album: “Tides of Omniscience”
Skivbolag: Century Media
Releasedatum: 4:e mars 2016

Bandfakta: Miasmal
Pontus Redig – sång, gitarr
Björn Eriksson – trummor
Ruben Åhlander Persson – bas
Magnus Andreasson – gitarr

miasmal.net / www.facebook.com/miasmal


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar