AIRBOURNE – Breakin’ Outta Hell

Airbourne är tillbaka med ett nytt album, Breaking Outta Hell, fulltankad med högoktanigt bränsle. Den släpps idag, fredagen den 23 september via Spinefarm Records. Frågan är hur högt fansen kommer flyga utav explosionen som kommer ske när de rattat upp högsta möjliga volym?

”Breaking Outta Hell” är Airbournes fjärde album. Deras tre första album har handlat mycket om att bygga upp sin katalog av låtar, så att live-seten har kunnat breddats.  De har hela tiden pratat om att kärleken till musiken, och speciellt till Rock n Roll som är deras största passion, är så stor att de helst vill leva hela sina liv ute på vägarna och sprida sitt budskap över hela världen.

Tittar man övergripande på innehållet av Breakin’ Outta Hell, så kommer fansen att bli nöjda. Deras utveckling går från klarhet till klarhet, låtarna på skivan blir bara bättre och bättre. Det är som att de förfinar processen i studion och de kommer allt närmre att låta så bra som de gör live. För det ska sägas, har du inte upplevt Airbourne live så har du missat en riktigt härlig konsertupplevelse.

Albumet inleds med två låtar; Breaking Outta Hell och Rivalry, vilket är två låtar med olika karaktär och tempo. Skillnaden mellan låtarnas tempo, är nog så långt som Airbourne kan gå för att bygga dynamik. För Joel har bara ett röst-läge, vilket är fullt ställ, starkt och skrikigt tills kompressorer och limiters bottnar.

Öppningsspåret Breaking Outta Hell är en perfekt start på albumet, full av raka och riviga riff som kommer gå rakt in i alla AC/DC- och Airbourne-hjärtan. Festen har bara börjat.

Rivalry är som en lågvarvig fyrtaktsmotor som tar sig över alla hinder som kommer dess väg och i refrängen får du höra en massiv körsång när hela bandet tar i för kung och fosterland.

Bandet turnerar intensivt och lever en riktigt klassiskt rock-turné-liv. Gör man en snabb tolkning av titlarna på låtarna så skulle det kunna återspegla hur deras liv på vägarna ser ut. Thin The Blood, Never Been Rocked Like This, When I Drink I Go Crazy, Do Me Like You Do Yourself och It’s All For Rock n Roll. Sanningen är den att Joel kommer på titlarna först innan han skriver resten av texten, det är viktigt att de blir riktigt coola, resten av texterna är små berättelser tagna från deras egna vardag.

Det som gör att Airbournes musik funkar så bra, enligt mig, är att de blandar boogie woogie-bluesen med den klassiska AC/DC-riffen. Det gifter sig bra i kropp, själ och öron. Down On You är ett tydligt exempel på detta, här finns starka drag från bland andra ZZ Top. Det går liksom inte att stå still.

Två av mina favoriter på albumet är; When I Drink I Go Crazy och Do Me Like You Do Yourself. Ska jag definiera Airbournes sound, så skulle jag välja att spela dessa låtar för en person som inte hört dem förut. Hög energinivå, perfekt tempo, bra allsångsmaterial.

Bandets kärlek till Motörhead är stor. De har turnerat och supportat dem vid ett flertalet gånger. Nu efter Lemmys bortgång så har de valt att skriva en hyllningslåt till honom, It’s All For Rock n Roll, vilken även avslutar albumet.

Albumet är av hög och jämn klass, det når inte riktigt toppen på Rockberget, men många av låtarna kommer ligga på mina och många andras party-spellistor här framöver, var så säker. 

Ställ dig upp, vrid upp volymen på max, öppna en bärs, tryck på play!

It’s All For Rock N’ Roll

RB-Betyg-8_10 SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
RECENSION: Breakin’ Outta Hell / Airbourne
RELEASEDATUM: 2016-09-23
SKIVBOLAG: Spinefarm Records
BÄSTA LÅTEN: When I Drink I Go Crazy
FRÅGA: Hur kan Airbourne vara förband till Volbeat? Det borde vara tvärtom!!

BANDFAKTA - AIRBOURNE

MEDLEMMAR
Joel O'Keeffe - vocals/lead guitar
David Roads - guitar
Justin Street - bass
Ryan O'Keeffe - drums

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Airbourne-Promo-2016


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar