Avantgardet – På Östkusten Intet Nytt

De småländska glasbruks-poeterna sitter på axlarna av sina husgudar och presenterar ett naket och tidlöst epos med hjärta och smärta.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Ett briljant och hyllat debutalbum brukar oftast generera i en medioker uppföljare - men Avantgardet duckar för sitt öde. Med deras andra album På Östkusten Intet Nytt behåller de allt som funkade med debuten - och expanderar sitt sound. Detta är mycket tack vare samarbetet med Jocke Åhlund från Les Big Byrd - för att inte nämna det helt enastående samarbetet med El Perro del Mar ljuva stämma i danstryckar-balladen Nu Vill Jag Må. Kalla mig gammalmodig, men jag välkomnar öppet vers-refräng-vers strukturen som var av nästintill total avsaknad i debutalbumet. Hög i Gränder levererar utlämnande dagboksanteckningar ihop med radiovänlig och välproducerad pop-sensibiliteten. Albumets ballader är där skivan glänser som mest. Rasmus Arvidsson bär åter igen hjärtat på armen genom hela albumet. Han driver ut sina demoner med ett såndant sårbart prat-sjungande som gjorde bandets uttalade husgud Håkan Hellström till Sveriges bästa gatupoet. 

Avantgardet behåller sin plats som Musiksveriges bästa anomali. 

INTET NYTT

RB-Betyg-9_10

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
BAND: Avantgardet
ALBUM: På Östkusten Intet Nytt
RELEASEDATUM: 2017-03-17
BÄSTA LÅT: Hög i Gränder


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar