This Is Goodbye – En röst för alla brustna hjärtan

Titelspåret med samma namn som albumet, This Is Goodbye inleds med en argsint sång som backas upp av en stark kraft. Instrumenten är så sammankopplande att melodierna, takterna och tonerna blir en enda. Sången är uppgiven och desperat, uppbyggd av svek, tårar och en ilska lika het och svart som lava.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Elektroniska och futuristiska toner inleder efterföljande spåret, Diamond, som har ett mer hoppfullt och positivt intro. Återigen är musiken uppbyggd på mycket känsla och instrumenten är lagda med hårfin precision. Körsången blir ett med huvudsången och även om det stundtals blir lite rörigt, då melodin blir ett med sången så är det riktigt fint gjort. Något som blir uppenbart är kunskapen musikerna har om sina instrument och hur dom ska variera, utan att låta något ta över. Takterna som trummorna skapar är tydliga, samtidigt som dom inlagda som smygande bomber och faller när man minst anar det. Gitarrens slingor är så ljusa att dom endast kan liknas vid solstrålar som letar sig fram bakom regnmolnen som tidigare skapade kaos. Broken Love och likaså Up samt lite hårdare Cold As Stone, vars riff är riktigt härliga, en riktig arenalåt som kan lyfta ett hav av människor, dessa är spår som går samma väg som resterande på albumet och temat är en klarröd tråd rakt igenom hela albumet. Ett krossat hjärta vars historier har fått en röst med uppbackning av melodier och takter som öppnar upp gamla sår ännu mer. Vid ett tillfälle måste jag dock stänga av, eftersom volymen på den skrikiga sångrösten når en punkt då det blir lite för mycket. Förutom denna akilleshäl så har Imminence lyckats skapa ett konceptalbum baserat på olycklig kärlek, brustna hjärtan och smärtan som medföljer när man inser att det är dags att släppa taget utan att gå till överdrift. Letar du efter klichéer så kommer du inte hitta dom på detta albumet.

BETYG:RB-Betyg-7_10

SKRIBENT: Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
BAND: Imminence
ALBUM: This is Goodbye
RELEASEDATUM: 2017-03-31
SKIVBOLAG: Arising Empire/Sharptone Records
BÄSTA LÅTEN: Cold As Stone

LÅTLISTA – Imminence

01. This Is Goodbye
02. Diamonds
03. Broken Love
04. Coming Undone
05. Up
06. Daggers
07. Cold As Stone
08. Keep Me
09. Not A Rescue
10. Ivory Black
11. Desert Place

BANDFAKTA – imminence

MEDLEMMAR
Eddie Berg - Vocals
Harald Barrett - Guitarr
Peter Hanström - Drummer
Max Holmberg - Bass

DISCOGRAPHY
I - 2014
This Is Goodbye - 2017

HEMSIDA FACEBOOK INSTAGRAM 

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar