Albumaktuella Rise Against kommer till Sverige med gäster

Nya albumet "Wolves" släpptes förra veckan och Chicago-bandets åttonde(!) fullängdare har inte gjort fansen besvikna. Med nya singeln "The Violence" och monsterhits som "Savior", "Prayer Of The Refugee" och "Hero Of War" i sin diskografi är bandet redan ikoniska. Nu kommer de till Sverige! Fredag 27 oktober kommer Rise Against till Fryshuset – dessutom med Sleeping With Sirens + Pears som gäster.

Rise Against är bandet som alltid brytt sig – men också aldrig brytt sig. De är aktiva och passionerade i viktiga ämnen som HBTQ-rättigheter, djurplågeri, självmord bland unga och mycket mer. De säger vad de tycker och de ber inte om ursäkt för det. De bryr sig inte om vad etablissemanget tycker. Därför har Rise Against blivit så viktiga för många unga runt om i världen – med musik som har färgat mångas uppväxter – från debuten 2001 till idag.

Nya albumets tematik är inget undantag. På "Wolves" är bandet väldigt politiska – och det mesta handlar om valet i USA 2016. Titelspåret är riktad direkt mot landets nuvarande president Donald Trump och en uppmaning till gemene man att enas och kämpa emot orättvisor – tillsammans.

Sångaren Tim McIlrath sammanfattar albumet bäst:
"Wolves isn't about creating a safe space, it's about creating a space that's dangerous for injustice"

Fredag den 27 oktober intar bandet Fryshuset i Stockholm. Gäster är Sverige-favoriterna Sleeping With Sirens och Pears.


Datum

27/10 – Fryshuset, Stockholm

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar