PREMIÄR: EICOSA – Worlds Collide

Hårdrock mixat med elektroniska och atmosfäriska ljud är soundet av den svenska/isländska rockduon EICOSA, som består av sångerskan Emily Lindqvist och multi-instrumentalisten och producenten Albert Asvaldsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Albert Asvaldsson har varit aktiv inom den isländska musikscenen från tidig ålder, både som musiker och producent. Han har i olika roller varit involverad i en mängd olika album och har turnerat globalt.

Efter att ha flyttat från Island till Stockholm hittade Albert av en slump en av Emilys inspelningar på Youtube. Han föll pladask för hennes röst  och kontaktade henne genast, med  förhoppningen om att de skulle kunna hitta ett samarbete. Några månader senare, närmare bestämt i januari 2017, föddes EICOSA.

“Skrivandeprocessen har gått väldigt smidigt. Från att ha haft en liten idé till att det har blivit en låt har ofta varit en dags arbete. Från början var planen att släppa vår första låt sent i år men vi har varit så pass produktiva att vi inte har någon anledning till att vänta” //Albert

Debutsingeln “Worlds Collide” från deras kommande EP släpps den 12:e juli.

"Varje dag kraschar vi ständigt in i saker, vi ställs inför våra egna demoner och kolliderar med alla andras. Om man tänker efter är att hålla ihop sig själv en prestation i sig och det är det som låten handlar om. .
Som låt så har lden ite av allt av det vi gör. Den är tung men ändå melodisk och det är en låt som representerar oss sjukt bra.” //Emily

Deras debut EP är planerad att släppas till hösten.

EEICOSA är:
Emily Lindqvist
Albert Ásvaldsson


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar