“Live får du ingen andra chans” – Conny Bloom inför Groovus Maximus-jubileet

Conny Bloom har kallats "Sveriges enda riktiga rockstjärna". Han har spelat i band som Hanoi Rocks och Neon Rose samt släppt eget solomaterial. Och självklart känner vi honom som frontman i Electric Boys, som på söndag firar 25-år jubileum av albumet "Groovus Maximus". 

–  Vi i bandet är inte nostalgiskt lagda. Vi vill blicka framåt och göra nya plattor. Men trots det är det kul att bygga upp en turné kring en gammal platta och göra ett jubileum. Förutom spelningen på Cirkus kommer vi även köra några spelningar i England under vintern. Publiken verkar känna den nostalgi vi själva kan sakna, säger Conny Bloom. 

Även om Conny då uppenbarligen inte är en nostalgiker så har han inga som helst problem med att blicka tillbaka till när "Groovus Maximus" släpptes 1992. Debutalbumet "Funk-o-Metal Carpet Ride" hade släppts tre år tidigare och  inför den andra plattan ville Electric Boys göra "en platta som lät mer som bandet lät live". 
–  Debuten var en hederlig produktionsplatta. Inför "Groovus Maximus" ville vi ha ett råare sound, mer hårdrock. Sen har vi fortsatt på det spåret. Vi har högt i tak och vår musik är det bästa av rock, funk och kanske lite pop. Riffrock kan vi även kalla det. Det är vad Electric Boys är, förklarar Conny. 

Electric Boys körde "Groovus Maximus" i sin helhet redan under sommaren, på Sweden Rock Festival. Det är dock jubileet på Cirkus den 22 oktober som varit den stora snackisen och som all marknadsföring kretsat kring. Conny Bloom håller dock inte med om att bandets liv endast handlat om en sak under det senaste året.
–  Det är sant att Cirkus-spelningen ligger i bakhuvudet och man repar en hel del. Men det kommer inte uppstå någon tomhet efter Cirkus. Först är det nämligen efterfest på ABBA-museét (skratt). Sen har vi gigen i England och efter det fortsätter vi med fullt fokus i studion på att göra klart den nya plattan. 

I och med sin långa karriär är Conny onekligen van vid att spela live och han har stått på scen både på stora festivaler och i intima klubblokaler. Han framhåller att i studion serveras man en form av lyx, där möjligheten finns att börja om från början ifall en ton skulle sitta fel. Live är det helt andra villkor som gäller. 

–  När du spelar live får du ingen andra chans. Där befinner du dig i nuet och går nästan bara på magkänsla. Det uppstår en interaktion med publiken som i sin tur ger dig adrenalin och musiken är livs levande. Jag skulle aldrig vilja ta bort den biten säger Conny. 
Samtalet avslutas med en hälsning till Rockbladets läsare: "Electric Boys blir bättre hela tiden och nu höjer vi ribban ordentligt, med långa extranummer och även köra låtar vi inte spelat live förut. Varmt välkomna till Cirkus!". 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se)
INTERVJU: Conny Bloom (Electric Boys)
AKTUELL: Med jublieumskonsert av "Groovus Maximus" söndagen 22 oktober.

 

ELECTRIC BOYS, MEDLEMMAR:

Conny Bloom - Sång, gitarr
Franco Santunione -Gitarr
Andy Christell - Bas
Niclas Sigevall - Trummor
Jolle Atlagic - Trummor

 

 


 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar