Amaranthe släpper nya singeln 365 från kommande albumet HELIX

Amaranthes nya studioalbumet HELIX släpps den 19 oktober via Spinefarm Records. Och nu är det dags för första singeln 365 att släppas tillsammans med en video. Du kommer även få tillgång till låtlistan samt omslagsbilden.

 

Amaranthe har under sin karriär hunnit släppa fyra album som genererat över 180 miljoner views på Youtube och en halv miljard streams över digitala servicepartners världen över. Deras album har placerat sig #1 tre gånger på Billboards Heatseeker Chart, och två gånger har de placerat sig Topp 10 på den svenska albumlistan med “The Nexus” (#6) och “Maximalism” (#4) som även nominerades till en svensk Grammis 2017.

Med deras kommande femte album ”Helix” som släpps den 19 oktober via Spinefarm Records tar Amaranthe med den nya medlemmen Nils Molin ytterligare ett kliv fram i deras musikaliska utveckling.

 

”Helix” bevisar hur bandet de förfinat sin känsla för melodier medans det råa metal fundamentet hålls intakt. Den aggressiva första singeln ”365” är ett perfekt exempel på hur de förför med nutida musikaliska inslag blandat med modern metal.

 

Olof Mörck (gitarr, keyboards, kompositör) om “365”:

 “And so, the time is finally NOW! We have been itching to release this monster of a track – ‘365’ represents the Amaranthe sound in every conceivable way. The foundation is the heaviest and most down-tuned soundscape we have produced to date, from the bone-crunching guitars and drums, all the way to the juggernaut keyboards kicking off the song. The ‘365’ video was shot with Patric Ulleaus to perfectly counterpoint the take-no-prisoners approach of the song, undeniably demonstrating the unity and chemistry of the Amaranthe line-up.”

 
Mörck om nya albumet “Helix”:
“The Helix album itself is a statement, a declaration and an assertion that we are here to stay, and that the songwriting and musicianship has been honed and maximized to the highest level yet on an Amaranthe record. The process of composing this album with Elize [Ryd] was as inspiring as it was smooth, and from a composer’s and arranger’s perspective, a dream collaboration. The time is nigh, the die is cast, and all the stars are right: the Helix will steamroll across the globe, and in its wake, the touring machine that is Amaranthe will conquer all!”
 
Elize Ryd (Sångerska och kompositör) om albumet:

“Helix describes the concept of how the past forms us and how life makes us become. No excuses, no regrets. We express the challenges and the uplifting moments in time, and all that in between with the sounds that we love. We want to dedicate this album to all the fighters and friends out there.”

 
 
HELIX – LÅTLISTA:
 
The Score
365
Inferno
Countdown
Helix
Dream
GG6
Breakthrough Stardust
My Haven
Iconic
Unified
Momentum

I anslutning till albumet så ger sig bandet ut på en Europaturné tillsammans med Powerwolf i oktober/november.
Alla turnédatum finns här: http://amaranthe.se/tour/.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – AMARANTHE

MEDLEMMAR
Elize Ryd: Sång
Henrik Englund Wilhelmsson: Screams
Nils Molin: Sång
Olof Mörck: Gitarr, Keyboard
Johan Andreassen: Bas
Morten Løve Sørensen: Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE | INSTAGRAM |


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar