Nya bandet Sparkle Kick släpper debut-EPn “The Cleanse”

Det svenska glamrockbandet Sparkle Kick släpper sin första EP “The Cleanse” den 14 december. På EPn finns fyra energifyllda låtar som andas glitter, glam och platåskor samtidigt som Sparkle Kicks musik känns tillräckligt uppdaterad för att passa in i nuet.

 

Saknar du de långhåriga glamrockbanden från sjuttio- och åttiotalet? Då kanske bandet Sparkle Kick är någonting för dig! Det här är ett nytt band som nu är på gång att släppa sin första EP. Bandet bildades efter en idé av frontmannen Stone Sinna, när denne började skriva rockmusik med inspiration från sjuttiotalets klassiska rockband. Stone Sinna är född och uppvuxen i Frankrike, men bor sedan ett par år tillbaka i Sverige. När han lämnade sitt gamla band i Frankrike bakom sig väcktes idén att starta Sparkle Kick i det nya hemlandet. Bandet uppger att deras inspirationskällor är band som The Darkness, Kiss, Alice Cooper, AC/DC och Sweet, men med en modern twist.

Sparkle Kick började anta sin nuvarande form i januari 2018 då gitarristen Linus Persson blev medlem i Stone Sinnas nystartade band, för att en kort tid därefter följas av basisten Martin Ålund. Under våren 2018 började bandet regelbundet spela live i Stockholmsområdet samt i hemstaden Uppsala samtidigt som de spelade in och släppte demos till låtar som The Big Old Smoke (som har släppts som singel på Spotify) och The Cleanse. Deras glitterfyllda liveshow framförd med hög energi har lett till att bandet fått många nya bokningar. Den senaste tiden har bandets fokus dock legat på den egenhändigt producerade debut-EPn “The Cleanse”. EPn med fyra spår kommer att släppas i egen regi den 14 december, och låtarna med sina glada gitarriff och svängiga tongångar borde kunna tilltala såväl den som gillar glamrock sedan tidigare som den som inte har utforskat den här genren förut.

 

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

BANDFAKTA - SPARKLE KICK

MEDLEMMAR
Stone Sinna - Sång, gitarr
Linus Persson - Gitarr, bakgrundssång
Martin Ålund - bas

Officiell Facebooksida: https://www.facebook.com/SparkleKick/
Officiell Instagramsida: https://www.instagram.com/sparklekick/

Här kan du förbeställa EPn “The Cleanse”: https://sparklekick.bandcamp.com/

Här kan du lyssna på låten “Everybody”:

 

Sparkle KickSpotify:  https://open.spotify.com/artist/7kuggXtNnm1Q7QtDnGKl3m


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar