Festival of the Midnight Sun återuppstår

Den 31:e augusti 2019 återupplivas The Festival of the Midnight Sun. Tanken är att den ska återspegla den gamla i stil och stämning men med rimligare och framgångsrikare proportioner. Därför blir festivalen mindre än de tänkta 300 000 besökarna 1970. I stället siktar man på 3 000, så många som faktiskt kom när det begav sig första gången. Den mindre storleken är dock inget som hindrar att det är bra band som står med i banduppsättningen; Oblivious, Among Lynx, Kebnekajse, Tears, Maida Vale med flera är klara för festivalen. En fullständig bandlista finns längst ned i artikeln.

Årets upplaga av festivalen arrangeras på Sjögestad motells mark utanför Vikingstad i Östergötland (inte långt från originalets Mantorp park) och arrangören är den ideella föreningen Rockered kulturförening. Till skillnad från många festivaler kommer det inte finnas campingplats på festivalområdet. Däremot kommer det gå bussar (Festivalbussen) mellan området och Mantorps station. Bland annat Scandic Frimurarhotellet i Linköping har festivalpriser för övernattning och det finns både vandrarhem och Air B’n’B i Mantorp och Linköping. Biljetterna är släppta och kostar 480:- (380:- för studenter och pensionärer) vid förköp. Arrangörerna utlovar en foodcourt med mat för så väl veganer som köttätare. Festivalen kommer ha tre scener där totalt 17 band kommer spela under dagen och natten.

Skribent: Kristoffer “Illern” Holmén
Event: Festival of the Midnight Sun
Datum: 2019-08-31
Arrangör: Rockered kulturförening
Biljettförsäljning: Tickster
Hemsida: Festival of the Midnight Sun
FaceBook: Festival of the Midnight Sun

Artistlista
Among Lynx
Children of the Sun
The Cult of Boydah
Dalen
Franska trion
Hellsingland Underground
Hällas
Kebnekajse
La Fleur Fatale
Les Big Byrd
Maida Vale
Melody Fields
Oblivious
Second Oracle
Skogen Brinner
Slite Cement
Tears


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar