Sir Reg – Ett partaj som ingen vill lämna

Celticpunkarna i Sir Reg visade sig från sin bästa sida under den soliga nationaldagen på Sweden Rock Festival. Med hög energi mixat med charm fick de området att hoppa av lycka. Rockbladets utsände hoppade med i takterna så att både penna och block flög all värdens väg.

Det är klart att det är kul att se det svensk/irländska celticrockbandet under mitt första besök till Sweden Rock Festival. Den energi som bandet visar upp i sina låtar har sedan flera år tillbaks lockat mig till att slå följe och hänföras av precis det sväng som jag gillar så mycket. Med det senaste albumet The Underdogs (2018) som följde upp det fantastiska albumet Modern Day Disgrace visade att bandet har ytterligare mer att ge.

Sir Reg fick en lagom solkokt och partajglad publik att presentera sitt set inför och ju längre de spelade desto mer folk dök upp framför scenen. De är klädda i vad jag har fått för mig karaktäristiska kläder som vit skjorta, svarta hängslen och kepa. Detta blev en rak kontrast till den skrevgrepparmusik som jag hittills hade sett och hört under dagen. Folk som kom dit ville le, skratta och ha skoj och istället för att visa sina argaste miner och sina knutna nävar visade många upp sina mest dansanta steg. Bandet tackade för uppmärksamheten och framförde ett mycket charmigt set. Personligen gillar jag The Wrong Bar där publiken bjöds på lite lekfull spex. Lägg till då också att bandet presenterade en ny gitarrist, Johan Sand, som gjorde sin allra första spelning med bandet just denna nationaldag. Johan fick ett varmt välkomnande och verkade smälta in i gänget på ett bra sätt.

Jag gick ifrån denna spelning vid mycket gott mod och bandet överträffade mina förväntningar som ändå var rätt höga. Nu hoppas jag på att de kommer att spela mycket fler konserter i sommar än de få som redan är annonserade. Mer Sir Reg åt oss!

 

RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Sir Reg 
ARENA: 4Sound Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2019-06-06


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar