Thundermother visade hög energi i tryckande värme

Mitt under den vÀldigt kvava tredje dagen av Sweden Rock Festival bjöd Thundermother pÄ röjiga och oljestÀnkande rocktoner som fick luftgitarrerna att stÀmmas upp i en vÀldig fart. Den nyaste upplagan av bandet vann garanterat en hel del hjÀrtan idag.

Med rakt och hĂ€rligt svĂ€ngigt gung dundrar Thundermother igĂ„ng pĂ„ den lilla 4Sound-scenen. NĂ€r jag sĂ„g bandet för första gĂ„ngen var det vĂ€ldigt tidigt under en av dagarna av den numera nedlagda festivalen Metaltown i Göteborg. FörhĂ„llandena var inte de bĂ€sta för bandet men de vĂ€ckte Ă€ndĂ„ med mitt intresse med sin bluesbaserade rock n roll och det har sedan dess egentligen aldrig svalnat. Det hĂ„rt turnerande bandet har sedan dess skaffat sig rikligt med erfarenheter frĂ„n flertalet utlĂ€ndska och svenska upplevelser samt inte minst en personalrotation som resulterade i det vi sĂ„g idag – Thundermother 2.0.

Man kan inte annat Àn imponeras av hur bÄde band och publik orkar slÀppa ut sÄ mycket energi tillsammans i den tryckande vÀrme som var denna dag. Hade det inte flÀktat lite smÄtt hade det varit riktigt jobbigt. Innan spelningen stod jag framför scenenen och var vÀldigt duktig pÄ att tycka synd om mig sjÀlv för att vÀrmen hade satt sina spÄr i en gubbe som mig. Det Àr ju sjÀlva fan att det första man gör nÀr den efterlÀngtade sommaren Àntligen visar sitt nylle Àr att beklaga sig över vÀrmen likt en bittergubbe pÄ en parkbÀnk. Men helt plötsligt slog det mig att jag hade ryckts med av gunget och en mental vÀrme började bubbla inom mig. Jag hoppades genast att nÄgon annan i publiken stod och tittade pÄ mig och med bitter avundsjuka undrade hur den dÀr snÀrta och unga killen orkade med allt detta i denna vÀrme. SÄ blev nog aldrig fallet.

IstÀllet för att fokusera pÄ mig fortsatte Thundermother sin spelning med hög energi och trots diverse tekniska problem mÄste ÀndÄ konserten ses som en stor framgÄng för bandet. Bandledaren Filippa NÀssil gjorde en ridtur genom publiken men det verkade som att sÀndaren till gitarren inte riktigt gillade avstÄndet men det löstes smidigt nÀr vÀl Filippa kom upp pÄ scenen igen. Roddarna pÄ scenen var faktiskt mer stressade av situationen Àn Filippa sjÀlv.

Thundermother 2.0 fick till slut en ordentlig publikrespons och besökare uppskattade den riviga rocken som kom ut frÄn högtalarna.

 

SKRIBENT: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
KONSERT: Thundermother
ARENA: Sweden Rock Festival / Sölvesborg
DATUM: 2019-06-07


Stöd ROCKBLADET pÄ FACEBOOK
Klicka pÄ LIKE i den högra kolumnen eller besök oss pÄ FACEBOOK


Relaterade artiklar