Ny Signing på Despotz Record: LYKANTROPI

Från de mörka skogarna i Värmland, Sverige, bjuder folk-rockbandet Lykantropi in deras lyssnare till deras något melankoliska rock levererad av förtrollande kvinnliga och manliga röster i symbios som stärker den lykantropiska känslan som målas upp av fänglande melodier. Musiken är inspirerad av 70-talets rock som består av lika stor del av deras omfamning av naturen och deras krafter, mörk som ljus. 

 

I dagens samhälle kan gamla folksägner tyckar tillhöra dåtidens svunna vanföreställningar. Med sina trollbindande riff och ljuva harmonier tar Lykantropi oss genom varulvsprocessen tillbaka till den tid då musiken fortfarande var i förvandling. Ljuv stämsång signerad The Mamas & The Papas varvas med elektriska gitarrer och flöjtslingor. En häxbrygd som kan jämföras med band såsom Jethro Tull, Coven och Blue Öyster Cult.

I en värld som kan kännas långt borta från den filmiskiska amerikansk västkusten med dess lekfullhet och total hänförelse är Lykantropi en oas i öknen. Här möts skogens mystik stäppernas dammiga vyer och ockultismens purpurfärgade rök tar dig från öst till väst omsvärmad av det skandinaviska vemodet.

Vi kan nu bekräfta, det är officiellt, att Lykantropi har signat en deal med Despotz Records!

“Vi på Despotz Records är otroligt glada över att ha blivit valda som Lykantropi’s nya hem och vi mycket ser fram emot att arbeta tillsammans med dessa kreativa själar. Jag blev golvad redan första sekunderna jag hörde Lykantropi’s musik och jag är både exhalterad och hedrad över att få jobba med deras tidigare och framtida mäskerverk. Passande nog stod fullmånen som högst när vi signerade papperna, och nu tar vi med oss den energin med vårt teams fulla kraft för att starta nästa fas för både oss och bandet.” // Ida Andersson, Despotz Records 

“Under en vacker fullmåne skrev vi på avtalen tillsammans med Despotz Records. Vi är hedrade att få vara en del av det här äventyret och glada över vad detta samarbete kan ge för vår framtid.” // Martin Östlund, Lykantropi

 

Mer om Lykantropi
Lykantropi bildades 2013 av sångaren och gitarristen Martin Östlund. 2017, bjöd bandet in sina lyssnare in i deras mystiska och vackra natur när de släppte sitt självbetitlade debutalbum (Lykantropi), innehållande deras första hitsingel ‘Black Old Stone’. Debutalbumet möttes av stor glädje och har blivit kritikerrosat från jordens alla hörn. Albumet var inspelar live i studion och mastrats av Martin Konie Ehrencrona (The Oath, In Solitude, Dundertåget).

I maj 2019, släppte bandet sitt andra album ‘Spirituosa’ som höll samma anda som deras tidigare album och bandet lovordades över hela världen ännu en gång, bland annat från Sweden Rock Magazine och Aftonbladet för att nämna några. Albumet bär med sig de storslagna singlarna ‘Wild Flowers’ och ‘Vestigia’.

“An extremely strong self-titled debut album”  – Mats Rydström, Sweden Rock Magazine

“Våren 2017 golvades jag av sextettens självbetitlade debutplatta och deras själfulla och sällsamt sobra musik, som har ena benet i psykedelisk 60- och 70-talsrock och det andra i modern folkmusik. Även uppföljaren ‘Spirituosa’ är en sällsynt pärla som tar mig med storm.” – Sofia Bergström, Aftonbladet

“Many have been good, but few if any do it as good as Lykantropi do. I’ve heard that they celebrate nature. Well, it tastes like a pine forest, it smells like a summer meadow and it has a touch of a blossoming San Francisco,” – Jesper Löfvenborg, NWT 

“Wow! Lykantropi has a sweet early 70s sound” – Martin Carlsson, Sweden Rock Magazine

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

BANDFAKTA – LYKANTROPI

MEDLEMMAR
Martin Östlund – Vocals & Guitar
My Sohlin – Vocals
Ia Öberg – Flute & Vocals
Elias Håkansson – Guitar & Vocals
Pär Nordvall – Guitar & Vocals
Tomas Eriksson – Bass
Ola Rui Nygard – Drums

| FACEBOOK | SPOTIFY | 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar