TONY IOMMI TILL STOCKHOLM

Black Sabbath-grundaren och gitarristen TONY IOMMI kommer till Stockholm och Cirkus för en speciell och unik kväll fredag den 15 maj på Lilla Cirkus med sin In conversation with Tony Iommi – The life and times of the ”Iron Man”.

Tony är synonym med hårdrock och hans innovativa, avstämda, mörka riff anses vara riktmärket för hundratals band som följde efter det legendariska bandet. Han kallas Iron Man av bandet eftersom hans musikaliska karriär höll på att ta slut alldeles för tidigt under en hemsk olycka på en plåtfabrik där en maskin skivade av fingrarna på hans högra hand. 2011 diagnostiserades han med lymfom och genomgick både kemo- och radioterapi, samtidigt som han arbetade med albumet ’13’ som blev en enorm global hit och listetta i både USA och Storbritannien. Han fortsatte också att turnera mellan behandlingarna och bandet spelade sina senaste konserter över hela världen för över 1,6 miljoner fans.

Med Black Sabbath spelade han in ikoniska album så som ‘Paranoid’, ‘Black Sabbath’, ‘Master of Reality’, ‘Heaven & Hell’, ‘Mob Rules’, plus tre soloalbum, med en total försäljning på över 100 miljoner.

Kvällen In conversation with Tony Iommi – The life and times of the ”Iron Man”är uppdelad i två delar där vi ser Tony intervjuas med en humoristisk och fascinerande tillbakablick på ett liv i berg-och dalbana. Att hantera galenskapen runt Black Sabbaths med sina personliga strider inklusive lymfom visualiseras under kvällen med unika fotografier. Missa inte detta unika tillfälle att bevittna en av världens största rockikoner i en intim miljö när Tony Iommi nu kommer till Stockholm.

Datum 2020
15/5 – Lilla Cirkus, Stockholm

Biljetter
Biljetter släpps torsdag 19 december kl 09.00 via LiveNation.se.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar