Rulla På – ny singel från Conny Bloom

Conny Bloom har ett nytt soloalbum på gång, och första singeln från albumet släpps fredagen den 17 januari. Det här blir det andra soloalbumet där Bloom sjunger på svenska och den aktuella singeln, som har skrivits tillsammans med Jimmy Lagnefors, heter “Rulla På”. Det är en svängig låt med Blooms sedvanligt snygga gitarrlir och en refräng som fastnar direkt, men det är samtidigt en låt med ett budskap tänkt att uppmuntra den som blir utsatt för mobbning. Singeln ger definitivt mersmak inför det kommande albumet “Game! Set! Bloom!” som släpps via danska Mighty Music (Target Records) den 13 mars. 
 
Conny Bloom är för de flesta av oss kanske allra mest känd som frontmannen i Electric Boys, men han har bland annat också bakgrund som gitarrist i Hanoi Rocks. Bloom är dock en musiker med mångsidig talang som alltid haft många strängar på sin lyra. Under senare tid har vi utöver turnerandet med Electric Boys till exempel kunnat se honom tillsammans med Meja i bandet Peace Conspiracy, vi har kunnat höra honom spela personligt tolkade covers med Medborgarna, han har kunnat upplevas som ena halvan av duon Bloom & Ikiz och vi har kunnat se honom framföra låtar i hyllningskonserten Woodstock 50 år, för att nämna några av de band och musikaliska samarbeten som Bloom är involverad i. Dessutom har vi förstås kunnat njuta av spelningar med hans soloband, och nu är det alltså dags för en ny soloskiva på svenska. 

 

Singeln Rulla På går att hitta på Spotify, Apple Music och Deezer och det har också gjorts en officiell video till låten. Låten har skrivits tillsammans med Jimmy Lagnefors i samband med att Lagnefors komponerade filmmusik till filmen Ted – För kärlekens skull (2018). 

 
Så här säger Conny Bloom till Rockbladet om den nya singeln: “Jimmy Lagnefors kontaktade mig i samband med Ted-filmen (som jag hade en liten statistroll i) då han jobbade med musiken. Vi skrev “Rulla På” ihop. Han hade titeln och jag hade precis haft diskussioner om mobbning på skolan där ett av mina barn gick. Jag skrev en text för att uppmuntra dom som blir trakasserade att ”rulla på”. Att strunta i vad folk säger… Man duger som man är.”
 
Rockbladet har även en intervju med Conny Bloom på gång. Intervjun kommer att publiceras här på sidan under de närmaste veckorna så håll utkik efter den! Dessutom kommer Rockbladets recension av “Game! Set! Bloom!” att publiceras i samband med skivsläppet den 13 mars.
 
SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)
 
 
FAKTA – CONNY BLOOM 

Förbeställ ”Game! Set! Bloom!” här:
| CD | VINYL |  

| FACEBOOK | INSTAGRAM |


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar