The Hawkins befäster sin position inom rockgenren – Silence is a bomb

Hökarna från Arboga är tillbaka med nytt skivkontrakt och nu är deras nya album, Silence is a bomb, släppt till allmänheten. Innehållet är av typisk rak, skitig och tydlig punk-rock n roll av bästa slag. Grymt hög energi som gör det omöjligt att sitta still redan vid första lyssning. Verkligen en skiva världen behöver just nu i dessa Corona-tider.

 

The Hawkins från Arboga är bandet som alltid hållit Rock n roll-fanan högt och de har under trotsat musikklimatet med att enträget fortsatt utvecklat sitt punkiga rock-sound. Jag är så glad att band som dem orkar fortsätta trots den starka motvinden traditionell rock har i dagens kommersiella musikklimat.

Så vad har hänt sedan deras debutalbum, Ain’t Rock n Roll?
Så klart finns ID:t kvar där med Johannes skrikiga rock-rökar-röst kvar som inte går någon obemärkt förbi. För mig står Hökarna för låtar med ursinnigt tempo som alltid får totalt utlopp live-mässigt. Men på Silence is a Bomb har de tagit steget vidare och varierar nu låtarnas tempo och därmed och respektive låts känsla. Ett par exempel är de frenetiskt snabba låtarna Stones och Minuette till de mer känslofyllda låtarna Cut moon Bleeds, Stranger in the next room och All my birds are dead där Johannes känsla i rösten kommer fram på ett magiskt bra sätt.

Storheten med albumet är jämnheten i låtmaterialet. Men så klart sticker några av låtarna ut lite mer. Den tidigare släppta singeln Hilow har för mig en stor potential att bli en riktigt bra radio-dänga och tillsammans med Mynah kommer de verkligen vara två spår som tillsammans med All My Birds Are Dead kommer kunna bli en rejäl omgång allsång ute på vägarna när väl Covid-19 släppt taget om livecirkusen.

Nu har verkligen The Hawkins satt standarden för hur de ska låta och ser redan fram emot nästa album, mest för nyfikenheten var deras utveckling nu kan ta dem.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
RECENSION: The Hawkins – Silence is a bomb
RELEASEDATUM: 2020-09-04
SKIVBOLAG: The Sign Records
BÄSTA LÅTARNA: Cut moon bleeds, Hilow, Minuette

BANDFAKTA – THE HAWKINS

MEDLEMMAR:
Johannes Carlsson: Gitarr/sång
Mikael Thunborg: Gitarr/bakgrundssång
Martin Larsson: Bas/bakgrundssång
Albin Grill: Trummor/bakgrundssång

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY | YOUTUBE |


Fotograf: Torbjörn Skogsberg


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar