NY MUSIK: Metallica & Lou Reed – The View

Annons 

 

Jag kan inte sluta att imponeras av att Metallica väljer att gå sin egen väg oavsett vad andra säger. De gör det som känns rätt för dem. Därför kändes det extra kul när nyheten om deras samarbete med Lou Reed publicerades i somras.

Ur samarbetet har det blivit en platta med namnet Lulu, skivan är baserad på det som Lou Reed skrivit för amerikanska avant-garde teaterregissören Robert Wilson och tyska teatergruppen Berliner Ensembles’s produktion av ”Lulu Plays”. Inspirationen av låtarna är tagna ifrån expressionisten Frank Wedekinds tidigare pjäs ”Earth Spirit” och ”Pandoras Box”.

Förra veckan kunde vi höra ett litet smakprov på låten The View, nu är den släppt i sin helhet på Youtube. Den baseras runt ett enkelt nedstämd riff, runt det hör vi Lou's hesa berättarsång. När det närmar sig emot refrängen ökas tempot och där tar James vid med sin karaktäristiska sailor-sång. Man hör direkt att det finns mycket influenser från dessa båda storheter. Den påminner låten en del om Memory Remains från ReLoad, den gången var samarbetet med Marianne Faithful.

Jag tycker det ska bli mycket intressant att få höra resten av skivan. Den kommer släppas den 31 oktober.

BAND: Metallica & Lou Reed
LÅT: The View
Betyg: 7/10

 

Låtlista:

01. Brandenburg Gate
02. The View
03. Pumping Blood
04. Mistress Dread
05. Iced Honey
06. Cheat On Me
07. Frustration
08. Little Dog
09. Dragon
10. Junior Dad
 

Relaterade artiklar