AVDAMMAT: Saxon – Princess of the Night

 

Dagens AVDAMMAT kommer från det Brittiska och legendariska Saxon, som startade sin bana redan 1976. Musiken har klassats en gång i tiden som "New wave of British Metal". Det vill säga samma tidsera och genre som Iron Maiden, Motörhead, Def Leppard, Demon m.fl.

Saxon är ett band som absolut inte legat på latsidan, dom har hunnit med att producera 19 studioalbum sen starten, den första plattan kom ut redan 1979, som då var självbetitlad, och den senaste kom ut så sent om i Juni nu under 2011.

Låten jag har valt kommer från deras 4:e studioplatta Denim And Leather, som kom ut Oktober 1981. Flera av Saxons plattor har legat på UK top 40 listan, och fyra av plattorna har även varit med på UK top 10.

BAND: Saxon
LÅT: Princess of the Night

 

 

   

Relaterade artiklar