Ny musik / Recension – One by One “Überklasse”

Annons 

 

Überklasse, det är namnet på bandet One by One debut EP. Bandet som startade under hösten 2007 med Carl & Vasse. Emma kom till bandet under hösten 2008, Jan anslöt sig något senare som basist. Under 2010, anslöt sig slutligen Micke på trummor och David på keyboard. Då som först var bandet helt komplett och det nuvarande soundet formades till vad One by One är i dag. Überklasse då, plattan består av 5 låtar som följer ett visst tema. Öppningslåten "Music for the masses" speglar plattan relativt bra, med tunga metalliska Gitarrer och det distinkt metalliska stålet mot stålet som kommer med jämna mellanrum. Det är just det här soundet som är genomgående på hela plattan. Även om var och en av låtarna har sitt eget distinkta sound, finns det ett "One by One" sound genomgående. Att bandet är relativt ungt, känns även den del på låtarna, men jag tycker det verkar lovande för "One by One".


(Foto: Henrik Mill)

Emellanåt känner jag personligen att det saknas tyngd, vilket var det första jag kände när jag lyssnade av plattan första gången i mitten på September. Vad jag kommer fram till är sången, Emma gör ett bra jobb som sångare, men min personliga och högst subjektiva bedömning är att det skulle inte skada om Carl, Vasse, Micke & David kliver fram lite mer och stödjer upp sången oftare. Sen finns det i vissa avsnitt där tonvalet kanske borde varit något högre eller lägre (osäker sjölv), då rösten inte riktigt hänger med för Emma. Men så här är det ju för nya band, man måste ju pröva sig fram för att hitta balansen. För att vara den första plattan bandet ger ut, så tycker jag absolut att One by One har potential, och vi kommer absolut får höra mer av bandet.

Band: One by One
Skiva: Überklasse
Bästa låten: Music for the masses
Betyg: 6/10  

Första spåret på plattan: Music for the masses
[soundcloud]http://soundcloud.com/one-by-one-1/music-for-the-masses[/soundcloud]

Relaterade artiklar