Egress från Released deltävling 2 i Stockholm

Annons 

 

RELEASED – Live and Unsigned deltävling 2 – Harry B James – 2011-10-29

Den andra deltävlingen i Released – Live and Unsigned gick av stapeln den 29 Oktber på Harry B James i Stockholm.Där 4 band stäldes mot varandra i en riktigt hård och jämn kvalité på alla 4 banden.

Först ut på banan var bandet True Velocity från Sigtuna, som kommer upp och sätter upp nivån på tävlingen.Det är ett bra och tight band som ställer sig på scenen med en bra sceninlevelse och låtsättning.Musikstilen skulle jag klassa in lite som Klassisk hårdrock, med starka influenser av glamrocken.

Som band 2 kommer det Umeåbaserade bandet Great Rush upp på scenen, klassiska hårdrockshjältar,med mycket skinn och nitar är uppstyrseln. Än en gång så drivs tempot upp, med tunga hårdrocksriff och genuint tungt sound. Mitt i allt hoppar även sångaren Tony G ner till publiken och svänger med. Publiken viste inte nog med bandets framförande, utan vrålade högt ut "EN GÅNG TILL" i taktfast tempo.

Västerås bandet 5th Avenue, glider sen in på scenen och börjar sin framträdande med en lugn och harmoniskgitarrstämma, som gör att jag börjar undra om jag lyssnat på rätt band tidigare innan tävlingen. Men lika stilla som låten börjar, exploderar den sen i fantastisk kavalkad av hårdrock/punkrock med skrikande gitarrer och dundrande trummor, och allt det tillsammans med en väl avvägd sång till det hela. Med sin otroligt starka energi känns det emellanåt som de kommer följa Petters uppmaning "riva hela taket".

Slutligen kommer Robertsfors stolthet upp på scenen, Summoned Tide, tillika vinnare av helgen deltävlning. Och formligen äger hela scenen och Harry B James. Att Summoned Tide har betydligt mycket mer erfarenhet än vad deras ålder egentligen avspeglar sig gör sig otroligt tydligt då hela scenen och Harry B James gungar i takt med musiken. Att de trivs som fisken i vatten uppe på scen märks tydligt i deras otroligt avsmittande energi och glädje. Det kanske inte alla känner till, är även att Summoned Tide varit tvingade att skära ner på längen i sina låtar, då de normalt är mellan 6-7 min långa. Nu han bandet med 3 låtar, och det på tiden strax under 15min. Tajta, tydliga, glädjerika är några superlativ som enkelt faller på tungan. Sång och musik stämmer extremt bra överäns i Summoned Tides låtar.

Med det här tunga artelleriet av band och låtar, så kan vare sig publiken eller Juryn haft ett enkelt val att göra. Det är trots allt endast en vinnare per deltävling. Nu slutade dock Summoned Tide som värdiga vinnare. (Subjektiv bedömning) Och det ska bli riktigt kul att se Summoned Tide på en större scen den 17:e December tillsammans med övriga finalband.

Under tiden Juryn hade sin överlägning ställde sig headlinerbandet ROCKnROLL Allstars på scenen,  och formligen "drog över publiken" med sin fullkomligt rasande Rock'n'Roll. Harry B James, scenen som är helt fantastisk för bandet ROCKnROLL Allstars, med sin underbara Rockattityd. 

Hela bandet andas och lever Rock'N'Roll. Personligen har jag haft nöjet att se ROCKnROLL Allstars live vid 3 tillfällen tidigare, Sjöslaget, Skogsröjet samt Fenix Bar (unplugged). Och alla gånger har det alltid varit en äkta Rock'n'Roll upplevelse. Med Max:s egna ord direkt efter spelningen, "Det var så jävla bra ös på publiken". 

Vilket absolut var en direkt avspegling mellan ROCKnROLL Allstars och publiken. Tack Max, Tobbe, Staven & Matte för ännu en glimrande och energigivande spelning.

Igen fick vi ett mycket bra arrangemang genomfört, och det ska Marie Revedal på Jägermeister ha all eloge till, tillsammans med Gabriel Eriksson (från Jägermeister han med), samt alla inblandade från CrankIT Up & Sweden Rock.

Ps. Fler bilder från evntet på Harry B James hittar du här Ds.

Relaterade artiklar