KONSERT: Norsk Punk – Honningbarna – Sticky Fingers

 

Annons 

 


Youtubeklipp "Honningbarna – Til Ungdommen" från Roskilde 2011

Det Norska Punkbandet Honningbarna kommer att gästa Sticky Fingers på lördag 26/11-2011, för att lämna sitt spår av punken. Honningbarna lovar även att det kommer bli grymt mycket rör på scenen i äkta punkstil så som det var kring sommaren 1977. Vi på Rockbladet.se fick tillfälle att ställa lite frågor till bandet innan spelningen.

Rockbladet: Det har gått otroligt fort fram för er, 2010(?) vann ni NRK:s tävling "Bästa nykomling", hur har det påverkat er som band i utvecklingen?

Honningbarna: Kämparandan har uppenbarligen hjälpt på. För att få erkännande för vad man håller på med är alltid bra, det har dock inte förändrat oss märkbart. Det är bara sunt att inte låta sig påverkas allt för mycket.

Rockbladet: Hur länge hade ni spelat ihop innan ni steg ut på den "stora" scenen och vann NRK:s tävling?

Honningbarna: Vi hade spelat i ungefär 1,5 år tillsammans, och gjorde egna låtar på 1 år. Vi började med att spela en hel del covers.

Rockbladet: Ni har redan hunnit med att släppa en EP & en fullängds CD, hur mycket material har ni liggandes?

Honningbarna: Eftersom vi inte spelat tillsammans så värst länge, så har vi inte heller flera timmars musik. Men vi har material för nästan en hel timme. Å andra sidan, så punken vara hård, snabb och intensiv samt vara över på 3 kvartar.

Rockbladet: Vad är det som gäller i närtid för er, slå er ut i Skandinavien, Europa eller Världen? Festivaler inplanderade i sommar?

Honningbarna: Europa håller på att falla samman, vilket skapar massor med frustration och ilska. Och det gör kanske att många identifierar sig med Honningbarna och musiken, därför ska vi ut på kontinenten och spela på många ställen.

Rockbladet: Personligen (högst subjektivt) satte jag stämpeln "Norsk Punk med en touch av Metall" på eran musikstil, hur skulle ni själva stämpla eran musik?

Honningbarna: Hur folk vill lägga en stämpel på våran musik är fritt till var och en, vi har fått höra allt från Carola till Ebba Grön

Rockbladet: Det är ju inte så många Norska band som tagit sig över gränserna utanför Norge, Aha (är väl ett klassiskt gammalt band), men inte minst Kvelertak är ju inte helt okända utanför Norges gränser. Vad tror ni orsaken till att Norsk Rock, Punk, Metall inte tar sig så långt utanför gränserna? (självklart finns det fler Norska band)

Honningbarna: Nåja, vi är väl egentligen inte helt enig med dig om den saken, vi tycker att det finns mycket Norsk musik internationellt, som du själv påpekar Aha, Kvelertak, men även flera Metalband som Dimmu Borgir m.m.

Rockbladet: På lördag (26/11-2011) står ni på "anrika" Sticky Fingers scen, vad ser ni fram emot mest till den spelningen?

Honningbarna: Det här är våran "jungfrutur" till Sverige, så det kommer bli otroligt spännande se hur den Svenska publiken tar emot oss och våran musik. Förutsatt att det faktiskt kommer någon och tittar på oss. Vi kommer i vart fall spela, dansa, vråla och hoppa massor på scenen, precis som det var sommaren 77.

Till sist, så önskar vi på Rockbladet.se Honningbara att ni må nå framgång samt lycka till med spelningen på Sticky Fingers och att vi hoppas korsa våra vägar framöver.

Relaterade artiklar