Recension – Jailbreak Academy – Chaos is King

 

Chaos is King

Det trillade ner en skiva i mitt brevinkast för några dagar sedan. Intresserad och nyfiken packade jag snabbt upp skivan för att börja lyssna av den, min första tanke "Vad är det här? Något gammalt och bortglömt Sex Pistols material?". Tankarna och känslorna föll genast bak i tiden tillbaka till "God save the Queen" med just Sex Pistols. Fantastisk speedpunk dånar genom lurarna. Det är inte Sex Pistols som levererar nu, utan inga mindre än Jailbreak Academy och plattan är Chaos Is King. 

1. A kick to the Head
2. Bad Drunk
3. Comming Alive
4. Dieseltruck from hell
5. Heartsbreak Highway
6. Hellbilly City
7. Hit the Floor
8. Last Warning
9. Little Miss Evil
10. Me and Jack
11. No Satisfaction
12. On a Plane
13. Once I Burn, I Burn Forever

 

Japp, ni läste helt rätt hela 13 truddeluttar att lyssna på. Skivan svänger mellan hård angry-speed-punk till hård garage-rockabilly-punk. Personligen gillar jag skivan än mer ju mer jag lyssnar på den, den växer in i själen. Och kan inte hitta några egentliga dåliga delar i skivan. Nygammal och spännande speed-punk. Oavsett om du är ung eller gammal med diverse punkgener, så är jag mer än väl övertygad om att du kommer gilla skivan. Fortsätter grabbarna i Jailbreak Academy i samma stil, så kommer vi garanterat få höra än mer om dom och från dom. Det är med klart stor glädje man glider genom sena 70-talet och tidiga 80-talet i tankarna genom lyssnandet av plattan.

Bandet har en ung historia då dom bildades så sent som 2009. I april 2011 släpptes deras debut album, och bandet blev dessutom nominerad till Aftobladets Rockbjörnen i kategorin Årets Genombrott, som dom tyvärr dock inte vann.

Bandet:
Emil, Drums
Daniel, Guitar
Björn, Bass
Niklas, Vocals and guitar

Jailbreak Academy

 

Fakta:
Studio: Studio Punkladan
Producerad av: Niklas Franzén
Mastrad av: Fredrik Kjellin
Omslag av: Daniel Sandelin

Betyg: 7/10

Och ja, Sex Pistolskänslan ligger kvar som ett skönt minne från en svunnen tid. 

Du hittar skivan här:

  

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Latest posts by Micke Andersson (see all)

Relaterade artiklar