ROCKMORSAN: Del4 – Mannen med den stora hatten

ROCKMORSAN: Del3 – Mannen med den stora hatten

Som ni vet blev jag nyligen trebarnsmorsa, så mitt liv svämmar inte direkt över av rock och syndigt leverne just nu. Det är mest blöjor och babybjörn som gäller. Jag får istället berätta om mitt förra liv, ett liv som idag känns mest som en film, overkligt. Ett liv som utspelades på en bar där Guns n' Roses brukade hänga. Inte en blöja i närheten.

Det började med att jag och en tjejkompis var trötta på att gå runt och slappa i förorten. Vi bestämde oss för att prova lyckan i Los Angeles istället. Min farsa blev ju inte direkt glad men jag hade redan bokat och betalat biljetten när jag berättade för honom. Min mamma gick bort när jag var liten så farsan var det enda hindret på vägen.

Vi landade i Los Angeles och var livrädda i två veckors tid. Vi ångrade oss det gruvligaste men ville ändå inte åka hem. Vi tog in på ett schavigt hostel och delade rum med typer från hela världen. På kvällarna satt vi på balkongen och drack stans billigaste vin och rökte gröna cigaretter. Det ryktades om att cigaretterna hade asbest i sig men det gjorde bara livet lite mer spännande tyckte vi. Och så var de billiga.

Jag och kompisen fördrev den första tiden med att leta jobb. Vi hade inga pengar på fickan så alla jobb var intressanta. Kompisen fick jobb på ett smutsigt och tvivelaktigt hotell och jag fick jobb på en bar. Det var en riktigt sliten bar i ett ganska otäckt område. Men jag var glad och naiv och flirtig och fick ganska bra med dricks. Jag blev såklart omtalad som the swedish girl och jag spelade verkligen på det. Många trodde att det var samma sak som prostituerad men så desperat efter pengar var jag aldrig.

Jag var ointresserad av musik men det gick ganska snart upp för mig att baren var ganska välbesökt av rockmusiker. Det var en slags bar dit de stora gick utan att nån visste om det. Där fanns aldrig några fotografer eller fans. Det var mörkt och ganska tyst där inne, nästan lite sur stämning, en sån där stämning som folk som jobbat för mycket ibland kan dra på sig. Folk som vill vara i fred. Och de ville de, speciellt mannen med den där stora hatten.

Nu ska babybjörnen på, ses om två veckor hörrni!

 

Relaterade artiklar