ROCKMORSAN: Del5 – Fulsprit

ROCKMORSAN: Del5 – Fulsprit

Förra gången vi hördes berättade jag att jag och kompisen stack till LA och unga och naiva sprattlade vi runt där på gatorna. Hon fick jobb på ett hostel och jag fick jobb på en sunkig bar. På den tiden var jag helt ointresserad av musik. Visserligen hade jag hela mitt tonårsrum tapetserat av Jon Bon Jovis nuna, men mycket mer än så visste jag inte om musik.

Jobbet på baren gick ut på att komma dit klockan fyra på eftermiddagen, plocka fram fulsprit och kamouflera upp i finspritsflaskor, diska askfat och sedan, om det kom någon kund, servera. Baren låg i ett rätt nergånget område. Polisen gjorde ofta besök hos oss och frågade om vi sett både den ena eller den andra. Plötsligt var det min vardag, att snicksnacka med LAPD, samtidigt som jag serverade fulsprit till människor med redan rödsprängda ögon.

Efter ett tag gick det upp för mig att jag hamnat mitt en typ av rockmusikersnäste. Det här var en bar som var så schabbig att dit tog sig inga fotografer eller fans. Hade de vetat om vårt klientel hade de självklart hängt där… fast på den tiden var inte papparazzifotograferna så många och fansen inte så hardcore.

Bland annat så kom Slash dit med jämna mellanrum, för att vara i fred. Först visste jag inte vem han var utan förundrades av hans hår och hans förmåga att fylla ett askfat på en timma. Hans lungor måste redan då sett ut som en utbränd reaktor i Ukraina.

När jag en dag såg honom på MTV gick polletten ner för mig och jag kände genast att jag kände honom och att vi hade en hemlighet tillsammans. En hemlis om en äcklig bar som ingen visste att den fanns. Jag serverade honom vår fulsprit ur finspritsflaskor och han mumlade alltid slött till svar. Han var trött den mannen. Ägaren till baren, en kines i 40-årsåldern – ganska slemmig men helt okej – hade nog ännu mindre aning om vilka som trafikerade hans bar. Han satt mest på sin ölback och kollade på tv. Helt ointresserad av sin verksamhet.

Men mitt liv bland spritångorna fick ett abrupt slut… jag fick sparken. Jag gjorde nåt dumt och blev påkommen. Jag snodde pengar. Jag var i desperat behov eftersom vår landlord krävde oss på dubbla hyror en månad och jag blev stressad och började stjäla pengar. Inte mer än rätt att jag fick kicken. Jag skämdes som en hund. Efter beskedet tog jag mig en klunk fulsprit inne på toan, sen gick jag till min landlord, gav honom lite stulna dollars och sen flyttade vi, kompisen och jag.

Vi ses där ute!
/Rockmorsan

Video: Guns N' Roses – November Rain

Relaterade artiklar