TREADSTONE DAGBOK (I LA): DEL5 – American Music Awards, Shotrace & Vince Vaughn


(Mitt herrskap, vy över LA med dess konstanta dimm-täcke över sig)

TREADSTONE DAGBOK (I LA): DEL5 – American Music Awards, Shotrace & Vince Vaughn

Jaha då var det dags igen för en uppdatering från Änglarnas Stad.
Vad har hänt sedan sist, jo ganska mycket kan man säga…
Vi har haft en fullspäckad vecka så här långt och vi ska försöka uppdatera lite lätt.


(Rockstjärnorna på efterfest, American Music Awards)

I söndags kväll, efter förra inlägget skrevs, så drog vi ut på stan och skulle leta efter lite feeling. Det tog ungefär 10 min innan vi sprang på Gavin DeGraw som vi känner sedan tidigare. Han hade tydligen delat ut något pris på American Music Awards tidigare under kvällen så han drog med oss på efterfesten så då var "hitta-feeling-problemet" åtgärdat.

Någon i vårt band (utan att avslöja vem) utmanade 50 Cent på shotrace men han avböjde vänligen men bestämt (eller om det var hans 12 livvakter). Vem sa att rappare är nya tidens rockstjärnor?!?!


(En liten paus i musikskapandet, skönt att få lite sol på sig)

Måndag morgon, tidig väckning igen för att möta upp med Dimitri Coats. Den här liraren spelade gitarr och sjöng i bandet "Burning Brides", numera är han gitarrist i "Off" men han hade även en roll som "Queeny" i kult-vampyrfilmen SUCK för ett par år sedan.


(Även en arm finne behöver få lite solenergi)

Det blev ytterligare en dag av jammande på högsta tänkbara volym (vad annars…?). Gick och käkade middag på kvällen och då mötte även vår förlags-A&R från BMG/Chrysalis Jon Sidel upp oss.  Jon har under de senaste 25-30 åren varit polare med Axl Rose, Dave Navarro, Ringo Starr osv så det fanns några storys att plocka av vilket skulle glädja vilket band som helst 🙂


(Here we go, är det en hitlåt på gång månne?)

Wally Gagel och Xandy Barry är två snubbar som vi har tillbringat den här dagen med i deras helt fantastiska studio på Sunset Blvd. Här snackar vi ett imponerande CV… Rolling Stones, Audioslave, Muse och t o m Backstreet Boys?!?

Smidigare än så här går det inte att jobba när man skriver med folk man aldrig träffat tidigare:
Börja med några koppar kaffe, plocka fram 3-4 akustiska gitarrer, spåna fram en idé att jobba på och kasta sedan in bandet (alltså vi) i studion och SPELA fram låten. 3 timmar senare sitter man med en färdig, helt jävla grym låt, sedan kan man dricka mer kaffe….PUNKT.


(Peter Månsson via Skype mina damer och herrar)

Nu blir det en sväng till Rainbow där vi ska möta upp vår producent från Sverige, Peter Månsson, som har utlovat någon form av "Stor Show" kvällen till ära och hur skulle vi kunna tacka nej till det…


(Grabbarna grus hänger på Rainbow)

Dagens Vinnare:
Trots alla bra låtar vi skrivit och sköna människor vi träffat så åker efterfesten på American Music Awards upp på en 1:a plats. Det var inte igår man var på en bättre uppstyrd fest!

Dagens Förlorare:
Skådisen Vince Vaughn!!!  Wedding Crashers kan vara den roligaste filmen som gjorts men om man har mage att sno Velvet Revolvers gitarrist Dave Kushner framför ögonen på ett svenskt rockband (på väldigt kort varsel ska tilläggas) bara för att han ska vara med i en ny film så hamnar man automatiskt på en jumboplats.

Kommer ett sista inlägg i helgen innan vi åker hem igen så håll till godo, eller håll i hatten eller vad man nu säger…

Auf Wiedersehen!

/Jonas, Nisse & Jocke

Info om Treadstone:
Jonas Hermansson: Sång & Gitarr
Nisse Westfelt: Trummor
Joakim Hemming: Bas

http://www.treadstoneofficial.com/
http://www.facebook.com/TreadstoneOfficial

Relaterade artiklar