BONAFIDE DAGBOK (ON TOUR UK): Del1 – Spelningar på alla typer av scener

BONAFIDE DAGBOK (ON TOUR UK): Del1 – Spelningar på alla typer av scener

Hallå govänner!
BONAFIDE är i Storbrittanien. Anlände medelstor flygmaskin till Manchester i torsdags. Rich från kvällens supportband kom och hämtade oss, och vi drog direkt till Pontins i Prestatyn (Wales), eftersom festivalen började dagen efter. Checkade in och träffade manager och bokare.

Första giget var en trevlig liten uppvärmning på Brookers i Chester. Coolt ställe med fantastisk publik. "Fill your head…" har blivit en radiofavorit här, och det är grymt att folk faktiskt sjunger med i låtarna trots att vi inte gjort ett enda gig här förut.

Efter soundcheck blev det en curry på Indiska krogen bredvid spelstället. Kalas! Blev en och annan "wifebeater" med Colleen och David Benson, goda vänner och stora fans. Trötta och glada tog vi oss sedan tillbaks till Pontins och hamnade i säng vid tretiden.

Fredag och Hard Rock Hell är i full gång! Gjorde en halvtimmes unplugged gig i matsalen… Fullt hus! Grymt!

Scott Rowley, chefredaktör på Classic Rock Magazine presenterade sig i VIP-baren, och sade ärligt att enda anledningen för honom att vara pa plats var för att se BONAFIDE! Kändes naturligtvis hedrande. Vi har ju fått en hel del press av dem den senaste tiden. And there is MUCH more to come…

Träffade Krusher Joule och gick igenom ideer kring omslaget till nya plattan. Blir grymt. Vi tycks prata samma sprak, och Krusher accepterade hedersuppdraget att presentera oss fran scen på lördag. Grymt!

Lördag – Stor gigdag!
Det började typ så sjukt som bara en dag i BONAFIDES liv kan göra… Vi spelade för ett hundratal fans i en bungalow pa festivalomdrådet. Med full backline och ett jävla drag. Måste ha varit ett märkligt uppvaknande för trötta och bakfull brittiska festivalbesökare. Sedn väntade ett stort antal intervjuer… TV, Radio och brittisk musikpress ägnades ett par timmar. Enda klagomålet hittills är maten. Fy fan…

Fullt med polare här… The Quireboys, Dan Baird o Co, Dregen m fl… rena konferensen…

Kl 18 var det dags för BONAFIDE att begå sin riktiga scendebut. Stora scenen, 4000 i publiken (fullt)… Vågar nog påstå att vi levererade som fan! Fantastisk respons!

Euforiska och upprymda drog vi oss efter gig iväg for drinkar och sköna samtal i VIPbaren… Kandes minst sagt jävligt märkligt at stå och få beröm för bandets insats av såväl medlemmar från Thin Lizzy, UFO, Quireboys, mfl mfl… Stort!

Dagen efter och festivalen är slut. Mot Leicester och turnén kan börja på allvar! Med oss har vi support fran Sheffieldbandet Silverjet. Goa pojkar och flickor!

Nu väntar 5 timmars bilresa mot Kendall!

More to Come!

Cheers!

/Pontus, Micke, Martin & Niklas

Pontus Snibb – guitar & vocals
Mikael Fässberg – guitar
Martin Ekelund – bass
Niklas Matsson – drums

http://www.bonafiderocks.com/
http://www.facebook.com/groups/22826442414/

Relaterade artiklar