KONSERT: DEEP PURPLE – Hovet

Annons 

 

 

KONSERT: DEEP PURPLE – Hovet
I fredags kväll var det en magisk nostalgitripp tillsammans med Deep Purple på Hovet i Stockholm.
Rockbladet var närvarande via Tallee Savage. Läs nedan vad hon tyckte om konserten och upplev den via hennes fotografier.

Det finns två ord som kommer till mig inför denna tillställning i Stockholm den 9:de december på Hovet. "Pampigt och Stillsamt". Stolar var placerade på golvet där rockers av alla åldrar satt fint och lugnt. Några få head bangande själar och lite fest i något hörn, trots allt fredag! Men överlag en civiliserad och väldigt "mogen konsert".

"Neue Philhamonie Frankfurt Orchestra" som leddes av konsertmästare, violinisten Ralf Hübner, bjöd oss på ett annorlunda sound av Deep Purple. Det bjöds på väl utförda låtar som Highway Star, Strange kind of woman, Rapture of the deep, My Woman from Tokyo, Hush, The mule, Lazy, No One Came och många många fler klassiker.


Deep Purple är märkbart äldre och Ian Gillan är inte så kraftfull och spänstig längre. Hans röst hade problem med de höga tonerna och man undrade flertalet gånger varför han envisades. Ingen förväntar sig att han ska fixa de klassiska skriken som han gjorde så perfekt på 70-talet. Men Ian Gillans storhet består i mina ögon och "When a Blind Man Cries" är fortfarande ren poesi.

Don Airey var på topp, mungipor öra till öra hela giget igenom. Förträffligt Keyboardsolo som innehöll en liten påminnelse om vem som står bakom det distinktiva introt på Ozzy´s Mr.Crowly och fortskred att imponera med det vackra Mozart stycket " Turkish March"

 

Hur får man en bastrumma att låta som två  konserten igenom? Imponerade Ian Paice. Men kom inte i närheten av att leverera och imponera som Opeth trummis Martin Axelroot gjorde kvällen innan. inte varje helg man är bortskämd med att se två trumsolon av detta kaliber.

 

Så saknar vi Ritchie Blackmore? Ja, han kommer alltid att vara saknad i Deep Purple. Men man glömmer det ganska snabbt under konsertens gång. Steve Morse imponerar alltid med sitt sköna lir. Kontentan är att Deep Purple (Mk8) rockar hårt fortfarande efter 40 år. Bra utförda låtar och nostalgitripp genom tiden. Jag godkänner!

/// Tallee Savage

KONSERT: Deep Purple
Arena / Plats: Hovet (Stockholm)
Betyg: 7 / 10
Bästa låten: Rapture of the deep
Foto: Tallee Savage
Recension: Tallee Savage
BILDGALLERI

 

Relaterade artiklar