NY Video – Marionette – Remember your Name

 

Annons 

 

Marionette släpper sitt 3:e studioalbum Nerve den 5/12-2011, vi på Rockbladet har fått nöjet att publicera videon till det 4:e spåret på albumet Nerve, som heter "Remember your Name". Marionette, bandet som varit aktivt ända sen 2005, har sedan tidigare stångat sig till framgång. Plattan Nerve, kommer framförallt distribueras elektroniskt via diverse kanaler, men det kommer finnas ett antal fysiska CD skivor, som var och en kommer vara unikt numrerade samt signerade på begäran.

I samband med release av Videon – Remember your Name, fick vi tillfälle att ställa några snabba frågor till bandet.

 1. Eran platta släpps ju ut den 5:e december, hur känns det så här nu innan releasen av den?
  Det känns jävligt gött. Första skivan med nya sångaren Alexander och första skivan vi släpper själva och allt har gått ovanligt felfritt så det känns gött.

 2. Jag har ju lyssnat på eran nya platta en del, men hur är eran personliga åsikt över hur den skiljer sig mot era tidigare plattor?
  Det är betydligt större variation på denna skivan. Aggressivitet står fortfarande i fokus men vi har experimenterat en hel del och dönar inte på fort som fan hela tiden som på de två förra skivorna. Även om det fortfarande går rätt fort rätt ofta. Och så är ju Alexander en stor skillnad. Han är helt galen. Och så hade vi nog inte skrivit en låt på svenska om det inte vore för att han sjunger så satans bra på svenska i sitt andra band, Eldrimner.

 3. Plattan "Nerve" släpper ni primärt ut elektroniskt, och ni sköter all hantering själva, hur kommer det sig?
  Vår managers skivbolag, Pivotal Alliance, sköter den elektroniska biten och vi tar hand om den fysiska skivan, så den kommer bara gå att få tag på på vår hemsida och på spelningar.Vi blev helt enkelt inte erbjudna nån deal som vi gillade. Skivbolag vågar inte satsa på mindre band nu för tiden, det kändes som att vi hade tagit en större risk med skivbolagen än de hade gjort med oss. Skivbolag känns inte som något som kommer finnas kvar speciellt länge till ändå, de har inte riktigt nåt syfte nu när de knappt kan investera något i banden. Men Alexi på Pivotal Alliance är ung, framåt tänkande och jävligt skärpt så han gör det helt klart värt för oss att låta honom ta hand om det digitala böset.

 4. Ni har en planerad Europaturné ihop med Dead By April som kommer upp här snart, skönt att komma ut på vägarna nu när ni spenderat en hel del tid i studio?
  Ja det ska bli jävligt kul. För mig är live allt det handlar om. Om jag fick bestämma skulle jag vakna upp bakfull i en alldeles för varm eller alldeles för kall buss varje morgon i resten av mitt liv.

 5. Slutligen, fysiska kopior av skivan kommer släppas i begränsad utgåva, hur många ex har ni planerat för?
  Skivan kommer ha två bonuslåtar som man inte får om man köper den elektroniskt och den kommer tryckas i 1000 ex.

 6. Eftersom dom är signerade och numrerade, så är det en exklusiv klubb ägare till skivan kommer vara då? 
  Ja, endast dom kommer få komma ombord på moderskeppet när jorden går under.

Relaterade artiklar