INTERVJU: Sherlock Brothers – storyn om detektivbröderna

Rockbladet fick en skön pratstund med mälardalens detektivbröder Andreas, Alexander, Marcus, Johan och André, bandmedlemmarna i Sherlock Brothers, precis innan deras spelning på Harry B James i mitten av december. Pratstunden innehöll en stor portion humor då bröderna levererade den ena skrattsalvan efter den andra. Liksom många band som har känt varandra länge, så är skämten lika samspelta som deras agerande på scen. I denna stund som artikeln publiceras sitter killarna spelar in nya låtar till nästkommande album, hur spännande som helst.

Tillbaka till pratstuden med Sherlock Brothers. Här kommer den sanna storyn om bandet och medlemmarna i Sherlock Brothers.

Vi börjar frågestunden med lite fakta om Sherlock Brothers.
RB: Hur, när startade bandet?
Marcus: Andreas(trummor) och Alexander(gitarr) startade bandet runt 2004 och bandet har haft ett par olika konstellationer efter det. Men bandet som det ser ut idag kom till 2008.

RB: Hur är ni som personer, berätta lite kortfattat om var och en?
Andreas: är den som håller allas fötter på jorden. En liten replokals-pappa som styr upp saker och ting när det blir för svamligt under repen.
Alexander: är våran fixar-pappa som lite väl ofta drar logistik och pappersbiten på egen hand. Utöver det en go och glad kille som gillar rocknroll
och fredagspilsner.
Johan: är den av oss som håller allmänna humöret uppe och ser till att det inte blir för mycket allvar. En enkel och frispråkig person med mycket humor.
André: är som person ganska lugn och väntar med att ta ut svängarna tills han entrar scenen. Där får hjärnspökena fritt spelrum och det kan sluta lite hur som hellst. Gillar interagera med fans och folk vi träffar på vägarna.
Marcus: är medlaren som försöker hålla alla diskussioner på en jämn nivå. Trivs mycket med att prata med folk om och runtikring Sherlock. Ju mindre allvar och ju mer musik desto bättre.

RB: Vilken musikalisk bakgrund har ni var och en?
Marcus: Alexander och jag har studerat musik under gymnasiet. Andreas, Johan och André har tagit instrumentallektioner under skoltiden.

RB: Har ni spelat i andra band och i sånt fall vilket/vilka?
Marcus: Alla har spelat i olika små band/demo band genom årens gång.
 

 

RB: Vad har ni för grundfilosofi med musiken i Sherlock Brothers?
André: En så öppensinnig approach till musik som möjligt. Svängiga riff med lättfattade melodier. Gärna med en touch alternativ-rock. Har som mål att intressera och utmana oss själva såväl som lyssnaren.

RB: Skriver ni alla låtar på egen hand, eller har ni tagit hjälp av någon annan?
Andreas: Alla låtar skrivs utav bandet och mycket händer i replokalen. Finns inget bättre än att jamma och helt plötsligt hitta rätt.
På så sätt känns det levande och fräscht.

RB: Hur har Sherlock Brothers utvecklats som band och musikaliskt sedan starten?
Alexander: Sherlock hade från början ett väldigt enkelt sound, styrt av 70-80 tals inspirerad musik. Har nu på senare år börjat utveckla detta sound genom att ta in mer melodi och bredda musiken. Det har fortfarande 70/80/90-tals vibbar fast med 2000-tals touch.
 

 

Lite personlig info:
RB: Vilka personliga influenser har ni?  
Marcus: Influenserna är mycket och många och delas oftast av oss alla. Men för att nämna några: Rage Against the Machine, Soundgarden, Metallica, Beatles, Gary Moore, Raised Fist, Muse, Slipknot, Radiohead, Europe, AC/DC, Blink, Mars Volta och en mängd till men då blir det en lång lista.
André: Finns även mycket utöver rocken i form av pop/dans/rnb/rap som ger sina bud. Det bästa från alla genrer kan man säga och gärna så mycket som möjligt.

RB: Har ni något annat intresse bortsett från musiken?
Marcus: Det finns många av oss som är sportintresserade och vi har alla utövat någon form av sport under de tidigare åren.
Alex: Jag tillbringar gärna tid på golfbanan…
André: Jag brukar ta några varv i spåret.
Marcus: Jag skulle gärna ta med mitt xbox vart jag än beger mig.
Andreas: Det förekommer även en del fotboll när vi vistas i Sidelake Studios uppe i Sundsvall. Filmintresse delar vi alla och det är ett ämne som ofta dyker upp under långa färder mellan spelställena.

 

RB: Har ni var och en någon annan dold talang som ni vill berätta om?
Alex: har även bakgrund inom kampsport, är en grym quake-spelare och en väldigt kompetent golfspelare.
Andre: har inom tennisen vart en av de mest lovande juniorer i sin åldergrupp.
Johan: har en väldigt fin stämma som han alldeles för sällan låter omvärlden höra. Åker en del skateboard och älskar tatueringar.
Marcus: kan även spela trummor och piano och är väldigt duktig med en penna och ett papper framför sig. Andreas och André har studiehuvuden och Andreas tog examen i somras efter att ha studerat på högskola.

Sherlock Brothers under 2011:
RB: Kan ni berätta lite hur 2011 varit för Sherlock Brothers? Turnéer, Skiv-släppet?
André: 2011 har vart ett grymt kul och händelserikt år. Vi hade release för våran platta "Black Cat Tango" i April med en fantastisk releasefest i Enköping med över 260 besökare och ytterligare nästan 100 pers som inte fick plats. En annan väldigt kul sak var att vinna bästa nykomling på Bandit Rock Awards. Att få stå inför Banditpubliken och ta emot det priset kändes stort för oss.

 

Info om turnélivet:
RB: Vilken är er bästa spelning hittills?
Andreas: Bästa spelning är svårt, men en av de mer minnesvärda är Sonic Rock Circus på Klubben i Stockholm.
Marcus: Releasefesten för skivan var grym och bandit båten ligger också på topplistan.
André: Sen har vi precis avslutat ett gäng spelningar i norrlandstrakterna tillsammans med bolagsbröderna Corroded som var fantastiskt roliga. Det är ganska svårt att säga vad som är bäst men dessa ligger klarast i minnet.

RB: Vilken arena drömmer ni att spela på och varför?
André: Ja, vilken arena vill man inte spela på. Men ja, Globen, Ullevi är ju svenska arenor som är lockande.
Andreas: Sen finns ju alltid Wembleydrömmen. Det är alltid eggande att kliva upp på scener där de stora världsstjärnorna har stått.
Marcus: Drömma får man alltid.
 

Framtiden:
RB: Hur ser den närmaste framtiden ut?
André: Vi är i full färd med att lista ut i vilken riktning nästa musikaliska alster ska gå i. Buden är många men det börjar sakteligen att ta form. Det är en lång process som kan ändras in i det sista så vi får helt enkelt vänta och se. Vi beger oss iaf snart in i studion för att testa vingarna. Det kommer bli grymt.

RB: Som avslutning, har ni något spontant att säga till Rockbladets läsare?
André: Spontant, ja, kika in våran facebook sida och youtube kanal för lite random Sherlock relaterat. Hoppas vi ses på vägarna snart och ha det grymt vart ni än befinner er! Ärtor och kärlek

 

Det fanns många roliga stunder under intervjun som vi vill dela med oss. I nedanstående youtube-film är fint paket med gobitar från intervjun.


BANDFAKTA:
André Andersson – Sång
Marcus Hellgren – Gitarr
Alexander Nordqvist – Gitarr
Johan Andersson – Bas
Andreas Lindqvist – Trummor

HEMSIDA
FACEBOOK

SHERLOCK BROTHERS – ROLLIN´

 

Intervjuare & SkribentJonas Lööw
FotografMicke Andersson
Titelbilden är hämtad från Sherlockbrothers.com

Relaterade artiklar