SUMMONED TIDE DAGBOK (STUDIO): Del3 – Lågt blodsocker

DAG4

Trummorna är färdigmixade och vår producent har ögonen i kors och tvärs efter allt slit med gårdagens finlir. Dags för gitarrerna! Mikael Thelin först ut och öppnar starkt med intonering av gitarren. Rickard som ville detsamma spelade av en nyligt bytt sträng och blev tvungen att gå och handla ett paket nya strängar. Ronnie, vår producent, kopplar upp en mesa boogie och mickar upp sträkaren och brakar på ett grymt metalvrål som ger gåshud på hela kroppen. Justerar ljudet efter önskemål och behag och kör igång! Chugga chugga chugga! Timmarna går och blodsockret blir tunt. Vi behöver käk, 2 timmar kvar tills dagens meny serveras! Det är bara att fortsätta chugga chugga gitarr trots det ända man kan tänka på är att börja tugga tugga mat! Man ska inte slarva med käk då man är i studion, ny lärodom. 2 timmar senare (15.30) slingrar vi oss mot serveringen med en hållning liknande överkokt pasta. Lägger fram pengar på disken och krystar fram endast ett ord – "Mat..".
Käket är serverat, nya krafter återbyger den enegin vi förlorat, eller aldrig haft, under dagen och vi ger oss på mer chugga chugga. Men det är redan försent. Skadan är redan skedd och hjänan vill inte alls fungera som den ska. Paralyserad och apatisk av situationen nickar vi stillsamt till varann att morgondagen låter som en bra plan att fortsätta på. Snön faller stillsamt och bilen rullar hem i mörkret mot Robertsfors.


Det är lite kul trots allt, vem där?

Dagens Citat:
"Det finns kakor! De ser ut som älgbajs, men det är chokladkakor med en dumle i."
– Jennifer Sikström när hon ska bjuda på hembakat.


Älgbajs eller kakor, det är frågan?


Mikael spelar och Ronnie rattar.

 

DAG5

Detta var den längsta dagen i studion hitintills. Vi lade Rickard's gitarr, Jennifer's bas och Jimi's synth samt melodislingor. Det var en hej dundrans dag, en vägg av toner, ett rejält slag i ansiktet. Bara nöta, ingen vila, ren terror. Däremot resultatet blev det motsatta trotts den långa dagen på 9 timmar i studion. Bara att köra hem, utan att somna på vägen och upp igen dagen efter.

 


Rickard is in the Zone!

Dagens citat:
"Fan Jimpa, du är ju som en midimaskin"
Ronnie till Jimi när han la Synthen helt perfekt.

 


En av alla Rickards poser när han sjunger upp!!

 

BANDFAKTA:
Rickard Thelin – Gitarr / Sång
Jennifer Sikström – Bas / Sång
Nicklas Åström – Trummor
Mikael Thelin – Gitarr
Jimi Toivanen – Synt

HEMSIDA
FACEBOOK

Relaterade artiklar