INTERVJU: Johnny Electric – galna rockare från norr

Allt började som ett planröst sidoprojekt. Inget namn och inte några ambitioner. Men efter att bandet gjort några spelningar och fick stor positiv respons, så började bandet Johnny Electric att ta form. Nyfikenheten är stor, så det var bara att plocka upp telefonen, ha en pratstund med killarna och ta reda på hur allting står till med rockbandet från Umeå som fick namnet Johnny Electric.

 

JONAS: Hur och när startade Johnny Electric?

JE: Bandet staratde för tre år sedan. Allt började med att Erik och RG satt och diskuterade djupa frågor om livet då de helt plötsligt kom på ideen att starta ett garagerock band. De tillfrågade snabbt Johan om han skulle var intresserad av att vara med eftersom dom behövde en bra gitarrist. Han var givetvis med på noterna.Johnny Electric var född!

JONAS: Hur är ni som personer, berätta lite kortfattat om var och en?

Erik: Jag är en gosse som får influenser av allt från punk till blues. Min samling av Lp-skivor har jag jobbat på i över tio år och den växer lite för fort, min inte allt för feta plånbok orkar inte hänga med. Den hånar mig direkt, så fort jag tittar ner i den. På vardagarna jobbar jag inom byggbranschen och helgerna brukar vanligtvis gå ut på att ta sig en stänkare med någon likasinnad individ eller uppsöka någon spelning.
RG: Jag har ägnat den större delen av mitt liv åt att finna eldorado guld i mitt musicerande jag skulle inte säga att jag har funnit de än men sant som det är sagt, det är inte målet utan resan som är viktigast. Jag ser mig som en riddare i vinylens namn och vill sprida det budskapet till alla som vill höra. Rock kanske inte är allt men bra nog nära på så jag höjer en ny knäppt burk till alla som vill hänga på.
Johan: Pga att jag är arbetslös så går hela min tid till att prata, lyssna och spela musik. Jag drar mig inte för att diskutera vad jag tycker om folk och deras val av musik så det blir offta många långa diskutioner, och det är oftast hela rummet emot mig, men det gör ju bara mer spännande.

 

JONAS: Hur skulle ni beskriva Johnny Electrics sound?

JE: Skitig garagerock med influenser av bl.a. The stooges , The sonics och Dr.feelgood.

JONAS: Vad har ni för grundfilosofi med musiken i Johnny Electric?

JE: Att predika och sprida rockbibelns budskap!

JONAS: När man går och ser er live, vad ska man förvänta sig?

JE: En svettig rock'n'roll circus där allt kan hända!

JONAS: Vad är det bästa med turné livet?

JE: Att få sprida vår musik samt att man träffar många roliga och unika karaktärer.

JONAS: Vad är det mest galna som hänt på en av era konserter?

JE: Svårt att säga för det händer alltid nått galet. Allt från fulla ljudtekniker , nakna personer och trasiga scener.

JONAS: Villken arena drömmer ni att spela på och varför?

JE: Att få spela på Wembley arena för en full ljudtekniker och en halt hund vore en dröm. Det säger sig självt.

JONAS: Ni ska släppa er skiva Communication Radio Highway den 15 mars. Villka förväntingar har ni på skivan?

JE: Vi har börjat jobba med Discouraged Records som ska hälpa oss att släppa plattan. Och vi får bara bra vibbar därifrån så det känns helt rätt. Förhoppningen är att skivan blir väl mottagen av massorna och att vi kan få möjlighet att göra en sväng ut i europa.

JONAS: Berätta lite hur inspelningen har gått?

JE: Inspelningen gjordes hemma hos Dennis Lyxzen (Refused) av hans bror Fredrik Lyxzen som har sin studio där (Parasit studio). Han bjöd på chips och visade gamla kung fu filmer. Inspelningen gjordes snabbt och smärtfritt. Allt spelades in på 2 dagar. Sedan skeppades det i väg till san francisco för mastring. Skivan släpps enbart på vinyl. Har man inte tillgång till vinylspelare (God forbid! ) så följer det även med en nedddnings kod i fodralet.

 

JONAS: Har ni någon annan dold talang som du vågar berätta för Rockbladets läsare?

Erik: Ibland säger jag nej till sista ölen.
Johan: Jag kan gör bubblor med tungan och blåsa dom på folk, om jag känner för det
RG: Besitter förmågan att flyta och smaka av såsen.

JONAS: Som avslutning, skulle jag vilja att ni säger någonting spontant från era hjärtan till Rockbladets läsare?
JE: Du vet aldrig när Johnny Electric gästar din stad, så håll monokeln på plats och ha en tjuga redo på fickan så ses vi !!
 

Skribent: Jonas Lööwjl@rockbladet.se
Foto: Johnny Electric

BANDFAKTA

MEDLEMMAR
Niklas RG Gustafsson – Trummor, sång
Erik Risberg – Gitarr, körsång
Mats Johan Ericson – Sologitarr, sång, orgel och harmonika

MER INFO
Hemsida
Facebook

Aktuellt album: Communication Radio Highway
Skivbolag: Discouraged Records

Läs recensionen gjord av Rockbladets Carl Berglund

 

 

Relaterade artiklar