The story of Seventribe – Mike, Juan & Red Card svarar på frågor

Mike Thaison, percussion/monkey

MICKE: Vad har det här året betytt för dig som musiker?

Mike: Sämre hörsel, bättre kondition, snyggare runkmuskler.

MICKE: Vilken spelning är den absolut mest minnesvärda under det gångna året för dig personligen?

Mike: Eftersom jag knappt kommer ihåg något från enskilda shower då adrenalinet står upp till fontanellen så kan jag inte specifiera. Att vara medlem i den här monstertrucken är en helhetsupplevelse sammanfogad av både repningar, studio, gig, störda stunts, Jäger-made-me-do-it-fyllor etc etc… så tyvärr, luddigt svar… det enda jag minns från ett enskilt gig det här året var när en snubbe slog en brud i publiken. Vi stoppade musiken och en av våra sångare uppmärksammade ärselsmöret och strax efter störtade vakterna dig och bröt ner fanskapet.

MICKE: När du ser tillbaka på det gågna året, vad är det som kommer till minnes först och starkast för dig?

Mike: Vinsten av Released Live & Unsigned är svårslagen. Var fan i mig helt övertänd innan giget, ville bara krossa allt. Känslorna yrde runt både innan och efter showen. Det konstiga var att i ögonblicket före resultatet skulle redogöras så blev allt lugnt, det kändes det så självklart att det var vi som skulle vinna. Resten är historia. Till detta får jag nog även vidhänga ögonblicket då en polare skickade en bild på telefonen på en SONISPHERE-affisch där vi stod med som ett av tio band, bl.a. Slipknot och In Flames. Stort!

MICKE: Vad har sponsringen och samarbetet med Jäger betytt för dig?

Mike: Jag måste poängtera att vi inte är sponsrade av Jäger. Vinsten i Released Live & Unsigned garanterade aldrig detta, utan de valde sjävla att vi skulle få ingå i deras stall, om vi ville. Vi har förärats ett synnerligen framgångsrikt samarbete där båda parter gillar vad den andre gör, vill finnas med och bidra med vad man kan för bådas fördel. I viss mån kanske man skulle kunna se det som en aning kontraproduktivt att det just är Jägermeister som ofta serveras i stora mängder. Det är ju så överjävligt fint och svårt att motstå… Men på alla andra punkter kan jag inte tänka mig en fetare samarbetspartner. Folket på Jäger är hysteriskt sköna och fattar vad Seventribe handlar om och vi har en fantastisk kontakt.

MICKE: Vilken av Seventribes låtar är din favvorit?

Mike: Asså… det är lite som att man ska köpa nån skön parfym (heter det så för snubbar?) åt sig själv.. så står man där och sniffar, så väljer man en som man själv gillar. Frågan är ju om man är självbög då, egentligen borde man ju rådslå med nåt kjoltyg om saken. Å andra sidan, följer man den tesen fullt ut så skulle man kanske köpa en söt-somrig tjejparfym åt sig själv då, så man får stålle varje gång man tar ett andetag… kortfattat, jag kan nog inte svara på det. Men alla låtar som genererar allsång eller att man ser att pers sjunger med, gör ju att man får direkt-bånge på scen.

MICKE: Om du måste välja ett band och en låt förutom Seventribe, vilken väljer du då?

Just nu rullar LMFAO feat Lil Jon – Shots i mina bögtalare. Testa själv en fredagkväll; ställ fram en rad bomber och sen taggar du fram till ca 2:05 i låten. LET'S GOOOOOO!!!

 

Juan Fatale, screamer


 

MICKE: Vad har det här året betytt för dig som musiker?

Juan: Inte så mycket som musiker men som artist har det betytt att jag alltid  haft rätt om att vi skulle komma hit.

MICKE: Vilken spelning är den absolut mest minnesvärda under det gångna året för dig personligen?

Juan:  Sonisphere baby.. 

MICKE: När du ser tillbaka på det gågna året, vad är det som kommer till minnes först och starkast för dig?

Juan:  Att alkohol kan döda ens själ…om det inte är Jäger då! 

MICKE: Vad har sponsringen och samarbetet med Jäger betytt för dig?

Juan:  Tänk dig att ha Godzillas back så känns det gånger 10000 typ fast coolare det är Jäger vi pratar om. 

MICKE: Vilken av Seventribes låtar är din favvorit?

Juan:  LoveCrap 

MICKE: Om du måste välja ett band och en låt förutom Seventribe, vilken väljer du då?

Juan: Comeback Kid  Wake The Dead.

 

 

Red Card X, bass

MICKE: Vad har det här året betytt för dig som musiker?

Red: Att få spela inför stört mycket folk på en och samma gång har varit en barndomsdröm sedan man såg live-videos med Metallica och Maiden för första gången. Att få kryssa av den punkten på ens "Bucket-list" är stort.

MICKE: Vilken spelning är den absolut mest minnesvärda under det gångna året för dig personligen?

Red: Vi spelade flera minnesvärda gig under det gångna året, men Sonisphere ligger högst upp bland dem. Detta pga att inte bara spelningen var grym utan hela dan var perfekt. Bra band, bra sprit, bra väder.

MICKE: När du ser tillbaka på det gågna året, vad är det som kommer till minnes först och starkast för dig?

Red: Då marken öppnade sig för den största Wall-of-Death jag sett under giget på Sonisphere. 

MICKE: Vad har sponsringen och samarbetet med Jäger betytt för dig?

Red:  Fler sjuka bakfyllor och "vad fan hände igår?". 

MICKE: Vilken av Seventribes låtar är din favvorit?

Red:  Bring Insanity 

MICKE: Om du måste välja ett band och en låt förutom Seventribe, vilken väljer du då?

Red: Architects – Early grave

Relaterade artiklar