NYHET: Daughtry klara som förband till Nickelback

Det amerikanska rockbandet Daughtry är klara som förband till Nickelback på deras Europaturné. Frontfiguren i bandet är American Idol-finalisten Chris Daughtry som sedan 2007 turnerat non-stop med sitt band. Deras självbetitlade debutalbum har sålt platina fem gånger om och sedan debuten har bandet haft fyra listettor, fyra American Music Awards, fyra Grammynomineringar och sålt över 7 miljoner album. Den 12 september står Daughtry på scen innan Nickelback äntrar Hovets scen i Stockholm.

Annons 

 

Daughtrys efterlängtade tredje album ”Break The Spell” sålde guld på bara fyra veckor. Chris kraftfulla röst och bandets melodiska låtar är betydande i deras framgång, inte bara i USA utan även i Kanada, Singapore, Sydafrika och Australien.

De miljonsäljande kanadensiska rockstjärnorna i Nickelback återvänder, efter alla fantastiska topplisteplaceringar som senaste album ”Here And Now” gett, till Europa på turné i höst. Det är första gången på två och ett halvt år som bandet turnerar i Europa.

Nickeback är en av världens just nu populäraste live-akter. I över ett decennium har de varit ett av de absolut största rockbanden. Med fans bestående av allt från Chris Martin från Coldplay till Timbaland och Avril Lavigne är biljetterna till Nickelbacks konserter bland de mest eftertraktade.

Under sin karriär har bandet erhållit fem Grammynomineringar, tre amerikanska Music Awards samt 12 Juno Awards och tidningen Billboard utsåg bandet till "Group of the Decade" 2009. Med multi-platinasäljande hitalbum och singlar i Europa och nästan 45 miljoner sålda album världen över är det tydligt att fans törstar efter mer från den kanadensiska kvartetten.

Med hits som ”How You Remind Me” och ”Rockstar”och nya favoriter från senaste albumet som ”When We Stand Together” och ”Bottoms Up” bevisar Nickelback att vart de än spelar är bjuder de på en grym partystämning.

Chad hälsar: "We can't wait to get back and play in Europe. Our shows there have always been some of the most memorable for us and it's all because of the fans.”

Bandet kommer i höst att turnera Europa runt och där spela inför nya och gamla fans, utsålda arenor för fans som länge längtat efter dem.

 

BANDFAKTA – DAUGHTRY

Chris Daughtry – Vocals
Josh Paul – Bass
Brian Craddock – Guitar
Josh Steely – Guitar
Robin Diaz – Drums

Spelning: Förband till Nickelback 12 september, Hovet, Stockholm

Videon med Daughtry  – Over You

Relaterade artiklar